Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Νέα ανακοίνωση των εργαζόμενων...

Νέα ανακοίνωση για τα δρώμενα στον ΕΟΤ εξεδόθη, αυτή τη φορά από την ΠΑΣΚΕ ΕΟΤ.

Η ανακοίνωση ακολουθεί:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,

Η ΠΑΣΚΕ ΕΟΤ, διαπιστώνει με ικανοποίηση, κάτι που από καιρό έθεσε ως προαπαιτούμενο για την ενίσχυση του ρόλου και της δυναμικής της παρέμβασης του Συλλόγου των Υπαλλήλων ΕΟΤ, δηλαδή τη συσπείρωση στο Δ.Σ του Συλλόγου των Συνδικαλιστικών Παρατάξεων και των εργαζομένων, (με τη δική τους βεβαίως, ξεχωριστή συμμετοχή και θέση), για διαρκή και αυξανόμενη προσπάθεια στήριξής του, έναντι του υπαρκτού κινδύνου της διάσπασης του ΕΟΤ και της καταστρατήγησης των συνδικαλιστικών, υπηρεσιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των συναδέλφων.


Διαπιστώνει δε, για μια ακόμα φορά ότι ο Σύλλογός μας δείχνει την απαιτούμενη και σε υψηλό βαθμό ετοιμότητα και αλληλεγγύη για την διεκδίκηση των εννόμων συμφερόντων, όλων των εργαζομένων, αδιακρίτως ιδεολογικής ή συνδικαλιστικής θέσης τους, έναντι όποιας «πολιτικής» της Διοίκησης του Οργανισμού.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!
Σήμερα, παρά ποτέ, μας ενδιαφέρει απόλυτα η «πολιτική» της Διοίκησης του Οργανισμού και για λόγους αυτονόητους πολιτικά – ιδεολογικά, αλλά και για λόγους δεοντολογίας απέναντι στις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις και κόμματα.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΟΤ δεν έχει κανέναν λόγο «να συμφωνεί» ή «να διαφωνεί» με τις επιλογές της Διοίκησης του ΕΟΤ. Δε «συνδιοικεί» τον Οργανισμό, ως είναι αυτονόητο! Όμως η ΠΑΣΚΕ ΕΟΤ εκφράζει, όπως την ψήφισαν οι συνάδελφοι και την ανέδειξαν πλειοψηφούσα δύναμη στο ΔΣ του Συλλόγου, το ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (εκπροσωπώντας όχι μόνο αυτούς, αλλά και το Σύλλογό μας ), έναντι της Διοίκηση του Οργανισμού, για την:
α) Άμεση λειτουργία, στα νόμιμα πλαίσια των υπηρεσιακών – πειθαρχικών Συμβουλίων του ΕΟΤ και ταυτόχρονα, την καταγγελία της σημερινής Διοίκησης του ΕΟΤ για τη μη σύννομη λειτουργία τους, μέχρι σήμερα, και τη νομική παρέμβαση του Συλλόγου προς τη Δικαιοσύνη και τις Υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου για θέματα Δημόσιας Διοίκησης!
β) Τη μη επιλεκτική απόδοση υπερωριών ή μετακινήσεων σε «εκλεκτούς» , «επιλεγμένους» και αποκλεισμός άλλων συναδέλφων.
γ) Τη μη τοποθέτηση στους «ελεγκτικούς – εποπτικούς μηχανισμούς», άπειρων και χωρίς γνώση του αντικειμένου υπαλλήλων.
δ Την αξιοποίηση της πολύχρονης εμπειρίας υπαλλήλων ΕΟΤ , όπως τόνισε ο Υπουργός ΥΠΟΤ στην συνάντηση με το Σύλλογο, για την στελέχωση των γραφείων εξωτερικού .
Τέλος, στην παρούσα πολιτική συγκυρία, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ότι η Διοίκηση του Οργανισμού πρέπει να λάβει σοβαρά υπ´ όψιν, ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ, για την αλλαγή πολιτικής της. Να σκύψει πάνω στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και για την ύπαρξη του Οργανισμού . Να αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης της διοίκησης του ιστορικού και θεσμικού εργαλείου για την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας μας, σε μιά ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική περίοδο για την χώρα μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΠΑΣΚΕ ΕΟΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου