Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

+5% στις αφίξεις και θετικό πρόσημο στα έσοδα...

Με χαμηλότερη προσδοκώμενη αύξηση τουλάχιστον 5% σε αφίξεις και αύξηση εσόδων σε σχέση με το 2010, περιμένει την επόμενη χρονιά ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, εκφράζοντας όπως υπογράμμισε αυστηρά προσωπική εκτίμηση, στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της Philoxenia.

Ο κ. Υφυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:


- η μείωση του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία δεν μπορεί να επεκταθεί σε άλλους κλάδους του Τουρισμού λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
- ο Ε.Ο.Τ. θα παρουσιάσει δράσεις για την τόνωση του εσωτερικού τουρισμού που φέτος ήταν η αχίλλειος πτέρνα του ελληνικού τουρισμού
- εξοφλήθηκαν πλήρως τα χρέη στα μέσα του εξωτερικού
- σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τον αγροτουρισμό
- θα υπάρξει σύντομα πρωτοβουλία για την αναδιαμόρφωση τολυ πλαισίου των μαθητικών εκδρομών.
- το πρόγραμμα προβολής θα βασιστεί σε καινοτόμες και χαμηλού κόστους ενέργειες, λέγοντας μάλιστα ότι η παραλία στον Τάμεση που είχε πολύ σημαντικά αποτελέσματα κόστισε μόλις 42.000 €.
- μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η αναδιοργάνωση των γραφείων εξωτερικού του οργανισμού.

Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της ΠΟΞ Ανδρέας Ανδρεάδης ζήτησε άμεσα την ενεργοποίηση του αναπτυξιακού νόμου, την θέσπιση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό με έμφαση στην τουριστική κατοικία, στην έναρξη της προβολής για το 2011, καθώς και την πύκνωση των αεροπορικών δρομολογίων στην Θεσσαλονίκη και την ανάδειξη του λιμανιού σε κέντρο κυκλικής κρουαζιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου