Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Εξαιρετική πρωτοβουλία του Ε.Ο.Τ. στο Λονδίνο...

Το γραφείο ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας θα διοργανώσει στο Λονδίνο μια μεγάλη εκδήλωση προβολής της Ελλάδας, ανοικτής στο κοινό, για την ενίσχυση των «κρατήσεων τελευταίας στιγμής» προς τη χώρα μας και το φετινό καλοκαίρι.

Η ιδέα έχει να κάνει με την δημιουργία μιας «ελληνικής παραλίας», στις όχθες του Τάμεση και συγκεκριμένα στην Coin Street(www.coinstreet.org/externalsite_hire.aspx). ...
H Coin street, η οποία βρίσκεται μπροστά από το βρετανικό Εθνικό Θέατρο, είναι από τους γνωστότερους τουριστικούς πεζόδρομους του Λονδίνου, κατά μήκος του ποταμού Τάμεση, από τον οποίο διέρχονται 30.000 περίπου πολίτες (πεζοί) ημερησίως και 12.000.000 περίπου ανά έτος. Οι τελευταίοι αριθμοί αυξάνονται σημαντικά αν προσθέσει κανείς τους επιβάτες των ποταμόπλοιων, που διασχίζουν τον Τάμεση και έχουν οπτική επαφή με την Coin street.

Απώτερος στόχος του γραφείου του Ε.Ο.Τ., είναι να αξιοποιηθεί η αναμφισβήτητα καλή τοποθεσία της Coin street (υψηλό αριθμό διερχομένων, πρόσβαση στο νερό) και να «χρωματιστεί» το χώρο στα γαλανόλευκα, στήνοντας το ιδανικό σκηνικό μιας ελληνικής παραλίας (από τις 18 – 27 Ιουνίου 2010) και να δημιουργηθεί μια ελληνική όαση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, η οποία θα προ(σ)καλεί τους επισκέπτες της να επισκεφθούν, αυτό το καλοκαίρι, την Ελλάδα για ονειρικές διακοπές.
Αναλυτικότερα:
• Πρωταγωνιστική θέση στην Coin Street θα έχει η ελληνική παραλία:
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, 1.100 τ.μ., πλαισιωμένου από φωτογραφίες ελληνικών περιοχών (2.5 μέτρα ύψος χ 100 μέτρα μήκος) θα τοποθετηθούν:
• 300 τόνοι περίπου χρυσής αμμουδιάς
• Γιγαντοοθόνη 15 τ.μ., στην οποία θα προβάλλονται προωθητικά video.
• Ξαπλώστρες και ομπρέλες.
• Beach bar, με ελληνικά προϊόντα
• DJ Deck και σκηνή, με ελληνική μουσική

Στο χώρο της παραλίας, θα υπάρχουν καθημερινά παράλληλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους: διαγωνισμοί με έπαθλα ταξίδια στην Ελλάδα και τοπικά ελληνικά προϊόντα, beach volley, beach soccer, ρακέτες, face painting, παιχνίδια στην άμμο κλπ.
• Στις δύο εισόδους της Coin Street και σε όλο το μήκος του πεζόδρομου, θα τοποθετηθούν προωθητικές σημαίες (διαστάσεων 2,1μ. χ 90 εκ. – feather flags), με τα σήματα των χορηγών και φωτογραφίες ελληνικών περιοχών.
• Σε υπάρχουσα ημικυκλική πλατφόρμα, στην είσοδο της Coin Street, θα τοποθετηθούν περίπτερα, με τα σήματα των χορηγών, από τα οποία θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό της Ελλάδας ενώ θα πραγματοποιείται γευσιγνωσία ελληνικών προϊόντων και συνταγών. Τα περίπτερα θα πλαισιώνουν τραπέζια και καρέκλες, στα ελληνικά χρώματα, δημιουργώντας το σκηνικό ενός ελληνικού παραδοσιακού καφενείου.

Καθημερινά, λοιπόν, από τις 18 έως τις 27 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 19.00, οι Βρετανοί – και όχι μόνο – φίλοι της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν στην «ελληνική αμμουδιά», να παρακολουθήσουν προωθητικά βίντεο, να λάβουν πληροφοριακό υλικό, να διασκεδάσουν με τη συνοδεία ελληνικών μελωδιών, απολαμβάνοντας ελληνικές γεύσεις αλλά και να αγωνιστούν, με έπαθλα ταξίδια στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε παιχνίδια παραλίας για όλη την οικογένεια.

Όταν υπάρχει όρεξη για δουλειά, υπάρχουν και ιδέες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου