Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Πρώτη κοινή επίσκεψη υφυπουργού και γενικού γραμματέα...

Μετά το "φύγε εσύ, έλα εσύ" , που βλέπαμε μέχρι τώρα στην διεθνή παρουσία του ελληνικού τουρισμού, είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα την πρώτη κοινή παρουσία υφυπουργού και γενικού γραμματέα, στην Γερμανία. Οι κ.κ. Νικητιάδης και Πουσσαίος επισκέφθηκαν την Διεθνή Επαγγελματική Έκθεση για τον Συνεδριακό Τουρισμό IMEX, η οποία είναι η σπουδαιότερη έκθεση στο είδος της σε παγκόσμιο επίπεδο και είχαν συνομιλίες με σημαντικούς παράγοντες του συνεδριακού τουρισμού και με tour operators. ...

Ακολούθως οι δρόμοι τους "χώρισαν", αφού Γιώργος Νικητιάδης επισκέφτηκε την Στουτγάρδη. Η Στουτγάρδη είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου της Baden Wurttemberg όπου κατοικεί ο μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων ομογενών στη Γερμανία και αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Στουτγάρδη καταφθάνουν στην Ελλάδα ετησίως, περί τους 200.000 επισκέπτες, αεροπορικώς.

Εκεί έδωσε συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και στις δυο μεγαλύτερες εφημερίδες του κρατιδίου. Είχε τη δυνατότητα να εκφράσει στους Γερμανούς δημοσιογράφους τις ελληνικές θέσεις για την κρίση, να αναφερθεί εκτενώς στις ελληνογερμανικές σχέσεις αλλά και στην ενεργή προσπάθεια της Ελλάδας να αναβαθμίσει το πολιτιστικό και τουριστικό της προϊόν, καθιστώντας το ως βασικό μοχλό ανάπτυξης για την έξοδο από την κρίση. Ο κος Νικητιάδης συναντήθηκε με τουριστικούς και παράγοντες της ομογενειακής κοινότητας, αφουγκράστηκε την αίσθησή τους για τις συνθήκες που επικρατούν στην τουριστική αγορά και υπογράμμισαν μαζί τη σημασία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με έμφαση στο θρησκευτικό τουρισμό και τον οινοτουρισμό. Παράλληλα τους προσκάλεσε να επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα και να στηρίξουν τη χώρα μας με όλες τους τις δυνάμεις.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κος Γιώργος Πουσσαίος, επισκέφτηκε το Αμβούργο όπου είχε συνάντηση με δημοσιογράφους από σημαντικά τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και με στελέχη του οργανισμού τουρισμού του Αμβούργου. Η επίσκεψη του κου Πουσσαίου ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε με τα μέλη της ομογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου