Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Ο "εμφύλιος" για τον ΦΠΑ κάνει κακό στον Τουρισμό!!!


- Απαντά στους επτανήσιους ο Βαγγέλης Μουστακάκης 

Θα πρέπει να σταματήσει άμεσα το "γαϊτανάκι" των δηλώσεων για το θέμα του ΦΠΑ, καθώς το ατυχέστατο, λίαν επιεικώς, άνοιγμα του θέματος από την κυβέρνηση, έχει οδηγήσει σε έναν "εμφύλιο", που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στον ελληνικό Τουρισμό. 
Νέο επεισόδιο στο σήριαλ, που ξεκίνησε από τα Επτάνησα, η ανοικτή επιστολή που απέστειλε ο Βαγγέλης Μουστακάκης, Διευθυντής Ξενοδοχείου και Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου. 
Την δημοσιεύουμε αυτούσια και ελπίζουμε όλη αυτή η άσχημη ιστορία να σταματήσει εδώ. 
Η επιστολή έχει ως εξής:
ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ 
ΡΟΔΟΣ, 11/06/2015 
Αγαπητοί συμπατριώτες Επτανήσιοι και δη Κεφαλλονίτες, 
Διάβασα με λύπη την ανακοίνωση των φορέων των Ιονίων νήσων σχετικά με το θέμα των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. 
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δυστυχώς επαληθεύει για μία ακόμα φορά το παραμύθι που είχε πει ο Αξιομακάριστος Χριστόδουλος όταν συμβολικά αναφέρθηκε στην κατσίκα του γείτονα. 
Δεν θα αναφερθώ στα σημεία της ανακοίνωσης γιατί είναι μάταιο. 
Διότι μόνο κάποιος που δεν έχει δει ποτέ στην ζωή του τον χάρτη της πατρίδας μας θα μπορούσε έτσι ελαφρά την καρδία να τσουβαλιάσει Ιόνιο και Αιγαίο με τέτοια ευκολία. 
Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι κανένας δεν μπήκε στον κόπο να πιάσει τον χάρτη και έτσι έστω και με το μάτι να δει ότι οι αποστάσεις είναι η μέρα με την νύκτα. 
Εκτός εάν…………υπάρχει κυβερνητικός-κομματικός δάκτυλος για να φανεί ότι εμείς που φυλάμε Θερμοπύλες, στο νότιο- ανατολικότερο κομμάτι της πατρίδας μας είμαστε τάχα ευνοημένοι ούτως ώστε να διαμορφωθεί το ανάλογο κλίμα στην κοινή γνώμη. 
Εύγε λοιπόν, ο κοινωνικός αυτοματισμός που έντεχνα καλλιεργούσαν οι προηγούμενοι, προχωρά ένα βήμα μπροστά και δίνει την θέση του στη αντιπαράθεση μεταξύ περιοχών της χώρας. 
Είμαστε τόσοι πολλοί φαίνεται που έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε και εμφυλίους. Αγαπητοί συμπατριώτες, η λύση δεν είναι να χάσουμε εμείς το οποιοδήποτε “ευεργέτημα” που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, αλλά να το απαιτήσετε και εσείς για τα δικά σας απομακρυσμένα νησιά που το δικαιούνται. 
Για τα νησιά της παραμεθορίου το θέμα αυτό είναι ζωτικής σημασίας. 
Οποιος δεν το αντιλαμβάνεται και είτε ασκεί εξουσία και παίρνει αποφάσεις είτε απλά κρίνει εκ του ασφαλούς, δυστυχώς είναι βαθειά νυχτωμένος. 
Εκτός αν μακροπρόθεσμος και υπόγειος στόχος κάποιων είναι να μας σπρώξουν σιγά - σιγά στην “αγκαλιά” της γείτονος. 
Για να μην κατηγορηθώ δε για τοπικισμό, είμαι κατά το ήμισυ Κεφαλλονίτης και ανιψιός του αείμνηστου μαέστρου Φώτη Αλέπωρου, αγαπώ δε το ίδιο τον τόπο καταγωγής μου και το νησί στο οποίο ζω και εργάζομαι. 
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς, 
Βαγγέλης Μουστακάκης 
Διευθυντής Ξενοδοχείου 
Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου"

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα του ΦΠΑ,όπου είναι διαφορετικός από τόπο σε τόπο και από είδος σε είδος,δεν είναι λογικό και κατά πόσο την φετινή τουριστική περίοδο όπου είχαν κλειστεί και συνεχίζει να κλείνονται θέσεις τουριστικών επισκεπτών,δυσαρεστώντας τους τουριστικούς επισκέπτες που έρχονται ή θα προγραμμάτιζαν να έρθουν και την επόμενη τουριστική περίοδο.Με το αποτέλεσμα να δημιουργείται δίλημμα αν μας επισκεφθούν φέτος,ή και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή