Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

'Έπεσε" η πρώτη υπογραφή για τον Αστέρα!!!


- Τέλη Οκτωβρίου, μέσα Νοεμβρίου ολοκληρώνεται εκτός απροόπτου η μεταβίβαση 
- Απομένει η ολοκλήρωση τριών προϋποθέσεων 


Χθες το απόγευμα "έπεσε", κατά το "λαϊκόν", η πρώτη υπογραφή για τo deal της πώλησης του Αστέρα από την Εθνική Τράπεζα στον επενδυτικό όμιλο Jermyn Street. Συγκεκριμένα υπεγράφη η αρχική σύμβαση μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και του επενδυτικού ομίλου της Jermyn Street για την πώληση του εμβληματικού συγκροτήματος. 
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, η πώληση, εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, με την ολοκλήρωση τριών εκκρεμμοτήτων και την καταβολή του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ που προσέφερε το επενδυτικό σχήμα. 
Οι τρείς προϋποθέσεις είναι οι εξής: 
1. Αύξηση κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς με εισφορά σε είδος από το ΤΑΙΠΕΔ αφού προηγουμένως παραιτηθεί η Εθνική Τράπεζα από το δικαίωμα επικαρπίας που έχει επί ακινήτου που ελέγχει το Ταμείο. 
2. Η έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) του προεδρικού διατάγματος που απαιτείται για την έναρξη των εργασιών, η οποία αναμένεται να δοθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Με το προεδρικό διάταγμα εγκρίνεται το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που προβλέπει ποιες χρήσεις θα αναπτυχθούν στο «θρυλικό» ακίνητο της χερσονήσου Βουλιαγμένης. 
3. Η τακτοποίηση κάποιων νομικών θεμάτων ( αιγιαλός, κ.λπ.) που απαιτούν νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή, με τροπολογία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα δέχεται κρατήσεις μέχρι τα μέσα Νοέμβρη και ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τον αν θα κλείσει ολόκληρο για την ανακαίνιση σε 7 αστέρια, ή τμηματικά. Η επένδυση στο σύνολό της μπορεί να προσεγγίσει το 1 δισ. δολάρια και θα περιλαμβάνει 15 υπερπολυτελείς κατοικίες στην περιοχή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας. 
Με το καλό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου