Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Κι όμως χρήματα υπάρχουν...


Σας το είχαμε προαναγγείλει από την Παρασκευή και να ΄μαστε...
Πολύς λόγος γίνεται για την αδυναμία της χώρας να προβάλλει τα αυτονόητα, για τον Τουρισμό της στο εξωτερικό.
Πολλώ δε μάλλον αυτή τη στιγμή που σε αγορές όπως η γερμανική, υπάρχει κρίση και αν τα νούμερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή επιβεβαιωθούν, θα μιλάμε για 750.000 λιγότερους τουρίστες και 900 εκ. € λιγότερα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό το 2012.
Άποψή μου είναι ότι η συγκεκριμένη αγορά θα ανακάμψει, όμως το θέμα είναι τι κάνει η Πολιτεία για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη και να διασφαλίσει αν μη τι άλλο τα έσοδά της από φόρους (Φ.Π.Α., φόρους αεροδρομίων, κ.λπ., κ.λπ.).
Οι επαγγελματίες του Τουρισμού, ζητούν την εξασφάλιση κάποιων μικρών ποσών για την διαχείριση της κρίσης. Μέχρι τώρα ελάμβαναν την απάντηση ότι δεν υπάρχουν. Τώρα που "σφίξανε τα γάλατα" ο υπουργός λέει ότι ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο ένα ποσό. Λεπτομέρεια, ίσως ασήμαντη, αλλά οι σχέσεις Βενιζέλου - Γερουλάνου δεν είναι στα καλύτερά τους.
Όμως κατά πως φαίνεται, ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ο υπουργός κ. Π. Γερουλάνος, είχε μαζί του 5 άτομα συνοδεία, εκ των οποίων ένα άτομο ασφάλεια (σ.σ τι απειλή υπήρχε στη Γερμανία και στους χώρους που κινήθηκε ο κ. υπουργός;), τρεις συμβούλους και ένα δημοσιογράφο. Χρειαζόταν άραγε όλος αυτός ο κόσμος; Και γιατί έπρεπε η αποστολή να μείνει σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του Βερολίνου το Adlon; Η έγκριση της δαπάνης ήταν για 13.900 ευρώ, για διαμονή, μεταφορά και εκτός έδρας, για τόσες λίγες ημέρες...


Και αναλυτικά: η δαπάνη ήταν 2.900 € για τον υπουργό, 2.400 € για την κα. Χ, 2700 € για τον κ. Π., 2.400 για τον κ. Π, 1750 για τον κ. Α και 1750 για τον κ. Τ..

Μήπως μέρες που είναι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαιασθησία στο συγκεκριμένο θέμα;

ΥΓ: Ταξίδεψαν όλοι από την αποστολή; Αν όχι όσοι δεν ταξίδεψαν επέστρεψαν τα χρήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου