Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...


Τι κι αν ο τουριστικός κόσμος σύσσωμος έκανε έκκληση να διαφοροποιήσουν τον τρόπο διαμαρτυρίας τους, οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, κλείνοντας λιμάνια και αεροδρόμια, σε όλη τη χώρα.
Οι εικόνες ντροπής με τους τουρίστες να σέρνουν τις βαλίτσες τους μέσα στον καύσωνα, κάνουν ήδη το γύρο του κόσμου, δίνοντας το τελειωτικό «χαστούκι» στον τουρισμό μας. Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι αφίξεις άρχισαν να ξάνα βρίσκουν τους ρυθμούς τους, τους οποίους είχαν χάσει μετά και τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, όπως είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρεάδης...


Το χειρότερο δε είναι ότι οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί θα συνεχίσουν μέχρι την Παρασκευή, σε πρώτη φάση, ενώ στις προθέσεις τους είναι να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, παραβλέποντας τη σοβαρότητα της χρονικής στιγμής, με την τουριστική σεζόν να οδεύει προς το αποκορύφωμά της.
Εκτός από την Αθήνα, οι κινητοποιήσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα, καθώς οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει το λιμάνι της Πάτρας, του Κατάκολου, της Κυλλήνης, το αεροδρόμιο του Άραξου, το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο, ενώ στο... παρά κάτι η αστυνομία τους απέτρεψε να φτάσουν στο αεροδρόμιο Μακεδονία με τα οχήματά τους, στο οποίο τελικά έφτασαν με τα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου