Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αρχαιολογικοί χώροι στη «μάχη» για τον συνεδριακό Τουρισμό


Την παραχώρηση χώρων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση τελετών έναρξης και λήξης επιστημονικών συνεδρίων, ανακοίνωσε χθες από τη Φρανκφούρτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στους συμμετέχοντες, από όλο τον κόσμο, εκθέτες της Διεθνούς Έκθεσης Συνεδριακού Τουρισμού IMEX…

Από την ΙΜΕΧ, ο υφυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά ακόμη κινήτρων προκειμένου οι διοργανωτές συνεδρίων να επιλέξουν την Ελλάδα για τις εκδηλώσεις τους, που εμείς μόλις τα ανακαλύψαμε στος διοργανωτές, ωστόσο, είναι γνωστά και δεδομένα, όπως διοργάνωση fam trips, εκπτώσεις και δωρεάν εισιτήρια εισόδου σε μουσεία, καθώς και σε μέσα μεταφοράς.
Όπως είπε ο υφυπουργός, κατά την ομιλία του στο ελληνικό περίπτερο του Ε.Ο.Τ., σε Έλληνες και ξένους διοργανωτές συνεδρίων που είχαν επισκεφθεί το περίπτερο, η χώρα προσφέρει ουσιαστικές δυνατότητες στους επαγγελματίες του συνεδριακού τουρισμού για την διευκόλυνση της διοργάνωσης συνεδρίων. Αρχικώς, τόνισε ο υφυπουργός, έχει ξεκινήσει η δημιουργία 10 Γραφείων Προώθησης Συνεδριακού Τουρισμού (conventions bureaus) σε όλη τη χώρα. «Αυτά θα είναι τα κέντρα εκπροσώπησης των επαγγελματιών του τομέα των συνεδρίων σε κεντρικές περιοχές της χώρας, θα έχουν σωστές υποδομές και προσωπικό και θα μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται να διοργανώσουν κάποια συνεδριακή εκδήλωση στην περιοχή της αρμοδιότητάς τους καθώς θα αποτελούν ένα σύνδεσμο που θα φέρνει σε επαφή όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές διευκολύνοντας έτσι την πραγματοποίηση του συνεδρίου», είπε ο κ. Νικητιάδης.
Επιπλέον, ανάφερε ότι έχει ξεκινήσει η καταγραφή όλων των συνεδριακών κέντρων και των χώρων όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν συνέδρια ώστε να δημιουργηθεί ένα μητρώο το οποίο θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα visitgreece.gr του Ελληνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού. «Έτσι, όλα τα συνεδριακά κέντρα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εντοπίσουν και να επιλέξουν αυτό που θεωρούν κατάλληλο να φιλοξενήσει την εκδήλωση τους, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.
Αναφερόμενος στα κίνητρα που δίδονται από την πολιτεία για την διοργάνωση συνεδρίων, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανάφερε ότι το κράτος έχει ήδη διευκολύνει, μέσω μιας σειράς δράσεων, την οργάνωση ιατρικών συνεδρίων, που πλέον πολύ συχνότερα διοργανώνονται στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην IMEX, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της έκθεσης, κ. Ray Bloom και συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των διοργανωτών της IMEX και της ελληνικής πλευράς, ώστε να διοργανωθούν συνέδρια στην Ελλάδα, ενώ παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ivo Baumann, του περιοδικού ICJ, ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά της Γερμανίας στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου