Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αν και με λιγότερες Γαλάζιες Σημαίες, στη δεύτερη θέση η Ελλάδα


Με 34 λιγότερες Γαλάζιες Σημαίες από πέρυσι υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι η Ελλάδα, παραμένοντας, ωστόσο, στη δεύτερη θέση σε παγκόσμια κατάταξη, ανάμεσα σε 41 χώρες, με πρώτη και πάλι την Ισπανία…

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρίας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι υπεύθυνη του προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, το 2011 θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία σε 387 ακτές, έναντι 421 βραβευμένων ακτών πέρυσι και σε 9 μαρίνες, αριθμός που παραμένει ίδιος με το 2010.
Η διεθνής επιτροπή βράβευσε 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.
Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες από την ΕΕΠΦ, η οποία υποστηρίζει ότι φέτος τα κριτήρια ήταν πολύ πιο αυστηρά, ενώ οι βραβευμένες ακτές και οι μαρίνες έπρεπε να πληρούν και τις 32 απαιτούμενες προϋποθέσεις που είχε θέσει η διεθνές επιτροπή.
Οι νομοί Λασιθίου και των Δωδεκανήσων βρίσκονται στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη με τις βραβευμένες ακτές στη χώρα μας, για φέτος με 40 και 37 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα. Στους «χαμένους» συγκαταλέγεται η Χαλκιδική, η οποία «έχασε» φέτος 10 σημαίες και από 40 βραβευμένες ακτές που είχε πέρυσι, φέτος η Γαλάζια Σημαία θα κυματίζει σε μόλις 30 ακτές.
Όλες οι ελληνικές βραβευμένες ακτές και μαρίνες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου