Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

«Βομβαρδισμός» από ακυρώσεις κρατήσεων στην Αθήνα


Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε ο αθηναϊκός τουρισμός, μετά τα αιματηρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την περασμένη Τετάρτη, 05.05.10, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, από την ημέρα των τραγικών γεγονότων έχουν καταγραφεί περίπου 17.000 ακυρώσεις κρατήσεων.

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία 68 ξενοδοχείων σε σύνολο 450 ξενοδοχείων της Αττικής προκύπτουν 19।696 ακυρωμένες νύχτες.
Όπως σημειώνει η Ε.Ξ.Α.-Α., η τάση για ακυρώσεις συνεχίζεται αυξητική και αφορά μεμονωμένες κρατήσεις, γκρουπ, συνέδρια και κάθε είδους εκδήλωση.
Το πλέον δε ανησυχητικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, είναι ότι έχει παγώσει ο ρυθμός νέων κρατήσεων, ενώ διανύουμε το δίμηνο Μαΐου-Ιουνίου που είναι παραδοσιακά το καλύτερο για την Αττική. Επιπλέον, διαφαίνεται και μία σημαντική μείωση των νέων κρατήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία οφείλεται στο «μούδιασμα» των ξένων αγορών, όσο η κατάσταση στη χώρα μας εμφανίζεται ρευστή και αβέβαιη.
Οι ξενοδόχοι της Αθήνας επισημαίνουν ακόμη ότι η παρούσα κατάσταση είναι αποτέλεσμα της εικόνας που λαμβάνουν οι πολίτες του κόσμου για την Αθήνα, που παρουσιάζεται ως μια πόλη η οποία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επισκεπτών της, κάτι που είναι παντελώς αναληθές.
«Η αναστροφή αυτής της εικόνας, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ., δεν θα είναι εφικτή, όσο εκκρεμούν οι γνωστές οικονομικές οφειλές προς τα ξένα δίκτυα -που διαμορφώνουν τη διεθνή κοινή γνώμη», σημειώνει με έμφαση η Ε.Ξ.Α.-Α..

Μήπως και έχει άδικο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου