Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Πτώση 19% στα κέρδη της InterContinental Hotels


Μείωση του καθαρού κέρδους της κατά 19% ανακοίνωσε η InterContinental Hotels για το 2009, στα 214 εκατ. δολάρια, ενώ το ίδιο πτωτικό ποσοστό καταγράφηκε και στα έσοδα της εταιρίας, τα οποία μειώθηκαν στα 1,54 δισ. δολάρια. Ο ξενοδοχειακός κολοσσός ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του πως το 2010 αναμένεται μία εξίσου δύσκολη χρονιά, ενώ η τιμή της μετοχής της InterContinental σημείωσε πτώση 1,2%, φθάνοντας τις 909,5 πέννες, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Ένας από τους βασικότερους δείκτες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR), μειώθηκαν κατά 14,7% για το 2009, ποσοστό που περιλαμβάνει την πτώση κατά 10,9% που σημειώθηκε στα RevPAR κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Αναλυτικά, τα RevPAR μειώθηκαν κατά 15,9% στα ξενοδοχεία του ομίλου στην Αμερικανική Ήπειρο, κατά 14,8% στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και κατά 13,5% στην Ασία και τον Ειρηνικό.
Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του CEO του ομίλου, Andrew Cosslett, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του έτους διαφάνηκαν κάποια σημάδια βελτίωσης, ενώ τα ποσοστά των πληροτήτων σταθεροποιούνται σταδιακά. Οι τιμές των δωματίων παραμένουν υπό μεγάλη πίεση, κατάσταση που θα συνεχιστεί μέχρις ότου ανακάμψει ο επαγγελματικός τουρισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου