Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

"Έκλεψε" τις εντυπώσεις η Πελοπόννησος στην Greek Tourism Expo 2015


Άλλη μια δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγράφηκε αυτή τη φορά στην έκθεση Greek Tourism Expo 2015. 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα. 
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον προορισμό, να ενημερωθούν για τις ειδικές προσφορές των επαγγελματιών και να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις μέσα από ένα διαμορφωμένο χώρο με την ονομασία “Το Κελάρι της Πελοποννήσου”, όπου διάσημοι σεφ δημιούργησαν παραδοσιακές συνταγές του προορισμού φτιαγμένες αμιγώς από τοπικά προϊόντα. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης τελέστηκαν από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά ενώ την Πελοπόννησο εκπροσώπησαν η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουριστικών Υποδομών Λακωνίας κ. Ιωάννης Μπουκουβάλας.
Η κα. Υπουργός στην επίσκεψη της στο περίπτερο της Πελοποννήσου επικρότησε το μοντέλο που ακολουθεί η Περιφέρεια να προβάλει τον προορισμό συνδυαστικά με την γαστρονομία και τα προϊόντα και δοκίμασε αρκετές από τις παραδοσιακές γεύσεις της Πελοποννήσου. Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν 30 επαγγελματίες τουρισμού απ’ όλη την Πελοπόννησο, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε προγραμματισμένα b2b επιχειρηματικά ραντεβού με hosted buyers του εξωτερικού οι οποίοι συμμετείχαν στην έκθεση. 
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρινάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων - Διαμερισμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων κ. Θεόδωρος Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας κ. Κώστας Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Τολού κ. Γιάννης Γεωργιδάκης καθώς και εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και του Mainalon Trial. Τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης στο περίπτερο της Πελοποννήσου βρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Περικλής Μαντάς και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μεσσηνίας κα. Αντωνία Μπούζα, οι οποίοι συμμετείχαν σε συναντήσεις με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή το περίπτερο της Πελοποννήσου επισκέφθηκε και η Πρόεδρος του Πα.Σο.Κ κ. Φώφη Γεννηματά η οποία συνομιλώντας με την κα. Νικολάκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με συνεχείς εξωστρεφείς δράσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Η Greek Tourism Expo αποτελεί αμιγώς τουριστική έκθεση και είναι η μοναδική που λαμβάνει μέρος στην Αθήνα. Στην έκθεση συμμετείχαν 100 και πλέον διεθνείς και υψηλού επιπέδου Hosted Buyers από 25 χώρες, τους οποίους είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν οι επαγγελματίες τουρισμού που συμμετείχαν στην έκθεση. 
Στους εκθέτες συγκαταλέγονταν σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι και Οργανισμοί, Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά Γραφεία, Εταιρείες On line Tourism, Επιχειρήσεις κρουαζιέρας, Οργάνωσης Marketing,κ.λ.π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου