Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση Ματσίγκου - Χατζηδιάκου


Με αφορμή την Γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και την συζήτηση αναφορικά με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, την ελλειπή χρηματοδότηση του από τον Δήμο της Ρόδου, λόγω της κατάργησης του ΔΗΦΟΔΩ αλλά και λόγω της μεγάλης ανάγκης προβολής της Ρόδου και μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου, ο πρόεδρος των διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γ. Ματσίγκος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο.
Ο κ. Ματσίγκος τόνισε μεταξύ άλλων: " Είναι γνωστό ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ αναδιοργανώνεται υπό την επίβλεψη της οργάνωσης του αξιόλογου ειδικού εμπειρογνώμονα στον Τουρισμό κ.Δρακόπουλου. Για να υλοποιηθούν όμως οι προτάσεις και ιδέες για σωστή προβολή χρειάζεται να διατεθεί ένα σημαντικό ποσό το οποίο μέχρι πρότινος κάλυπτε ο Δήμος της Ρόδου μέσω της εισφοράς του ΔΗΦΟΔΩ. Με την οριστική κατάργηση του Δημοτικού Φόρου όμως έχουμε ως αποτέλεσμα ο ΠΡΟΤΟΥΡ να αδυνατεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα του.
Είναι γνωστή επίσης η επιβάρυνση που έχουν δεχθεί οι τοπικές επιχειρήσεις από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, αποτέλεσμα του οποίου είναι η αύξηση των εξόδων τουλάχιστον κατά 10% , δίχως αντίστοιχη αύξηση των εσόδων και σε πολλές περιπτώσεις και με μείωση αυτών. 
Παρόλα αυτά προτείνουμε να συμβάλουν όλες οι παραγωγικές τάξεις, οι επιχειρήσεις και οι φορείς ώστε να συμμετάσχουν στα έξοδα της προβολής του νησιού της Ρόδου σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ και την ΕΞΡ. 
Είναι γνωστό ότι όλοι ωφελούνται από τον τουρισμό στην Ρόδο γιατί λοιπόν να μην συμμετέχουν και στα έξοδα προβολής; 
Η ΕΞΡ συνέβαλε τα μέγιστα για την υλοποίηση του προγράμματος του 2015 με μεγάλη επιτυχία δεν μπορεί όμως να συνεχίσει μόνη της την προβολή του νησιού. 
Θα πρέπει λοιπόν εκτός από την ΕΞΡ, τον Δήμο και την ΠΝΑΙ και άλλοι φορείς και παραγωγικές τάξεις να συμμετάσχουν στην χρηματοδότηση. 
Αναφέρω χαρακτηριστικά - ΕΒΕΔ - Τράπεζες - Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας - Duty Free - Εμπορικός Σύλλογος - Σύλλογος Εστιατόρων - ΤΑΞΙ - Εισαγωγείς κι έμποροι τροφίμων και ποτών - Τουριστικά Γραφεία - Rent A Car - Ενοικιαζόμενα δωμάτια - Casino - Αεροδρόμιο - Μαρίνα Ενημερωτικά με τα σημερινά δεδομένα, η επερχόμενη σαιζόν δεν εξελίσσεται καλά, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στην Ρόδο, με όλες τις αγορές να έχουνε μειωμένες κρατήσεις, οι μόνες δε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στις οποίες επιβεβαιωμένα θα λάβουμε μέρος είναι η Μόσχα και το Βερολίνο παρόλο που τον Ιανουάριο έχουμε 3 σημαντικές εκθέσεις όπως Ολλανδία-Αυστρία-Φινλανδία αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη δήλωση συμμετοχής". 
Επεσήμανε δε την ανάγκη συμμετοχής της Ρόδου στις βασικές εκθέσεις τονίζοντας ότι οι εκθέσεις τουρισμού δεν είναι σημεία πώλησης, αλλά αναφοράς, προβολής, σύναψης συμφωνιών και δημοσίων σχέσεων. 
Επιπλέον συμμετέχουν όλοι οι άλλοι προορισμοί όπως Κρήτη, Κως κ.α. 
Επομένως δεν μπορεί να απουσιάζει η Ρόδος. 
Η Ελλάδα, μέσω ΕΟΤ εξήγγειλε πρόγραμμα συμμετοχής σε 22 εκθέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2016. 
Και κατέληξε: " Το κόστος συμμετοχής σε πολλές εκθέσεις δεν ξεπερνάει τις 8.000 ευρώ ανά έκθεση, με την συμμετοχή δε των τουριστικών πρακτόρων, των Ξενοδόχων και των Διευθυντών που πουλάνε τα προϊόντα τους, πουλάνε και εκπροσωπούν την Ρόδο ως προορισμό. 
Γι’αυτό λοιπόν προτείνω να συσταθεί άμεσα επιτροπή υπό την ΠΝΑΙ, Δήμο, ΕΞΡ και ΕΒΕΔ σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΡ να γίνει σύνταξη μελέτης χρηματοδότησης του οργανισμού από όλες τις παραγωγικές τάξεις του νησιού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου