Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Προ των «πυλών» η συμφωνία για τον Αστέρα


Μέσα στα Χριστούγεννα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της αραβοτουρκικής κοινοπραξίας για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης... 
Η συμφωνία προβλέπει το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά πιο ήπια ανάπτυξη του συγκροτήματος, σε σχέση με τα αρχικά σχέδια της κοινοπραξίας, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο απέρριψε το προηγούμενο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ). 
Το νέο ΕΣΧΑΔΑ προβλέπει περιορισμένο αριθμό κατοικιών, σε αντίθεση με το προηγούμενο που προέβλεπε δυνατότητα δόμησης 35.000 τετραγωνικών μέτρων και έως 100 κατοικίες.
Η εξέλιξη έρχεται τρία χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού και σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή για την απόκτηση του 90% των μετοχών της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ. 
Από τα 400 εκατομμύρια ευρώ, το ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει μόνο 100 εκατ. ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα θα λάβει το 75% του τιμήματος. 
Το συγκρότημα του Αστέρα αναπτύσσεται σε έκταση 308,3 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 192,6 ανήκουν στην Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης και περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία Arion (123 δωμάτια), Westin (162 δωμάτια) και 58 bungalows και τα υπόλοιπα 115,7 στρέμματα που περιλαμβάνουν το ξενοδοχείο Αφροδίτη (165 δωμάτια), ανήκουν στο Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου