Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Κέρδη παρά τις αντιξοότητες για τον «Αστέρα Βουλιαγμένης»


Παρά την πτώση των κρατήσεων στις αρχές του χρόνου με το πάγωμα των κρατήσεων, κατάφερε να αντισταθμίσει τις απώλειες μέσα στο καλοκαίρι.
Την ίδια στιγμή που οι συζητήσεις για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου του «Αστέρα» στην τουρκοαραβική κοινοπραξία συνεχίζονται, το συγκρότημα της Βουλιαγμένης φαίνεται ότι κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος των πρώτων μηνών του 215. πτώση, η οποία μάλιστα θα είχε αποφευχθεί αν δεν είχε μεσολαβήσει το πάγωμα των κρατήσεων στις αρχές του 2015 εν όψει της μεταβίβασης του συγκροτήματος, σημείωσε ο κύκλος εργασιών του ομίλου. 
 Ειδικότερα, τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση, διαμορφώνονται στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015 στις 458.000 €, από ζημιές ύψους 516.000 € το εννεάμηνο του 2014. 
Σε επίπεδο εταιρείας, τα κέρδη μετά φόρων, έφτασαν στις 645.000 € από ζημιές 252.000 € ενώ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 23,26 εκατ. € από 25,97 εκατ. € 
Στο κομμάτι των εσόδων, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 24,9 εκατ. € από 27,5 εκατ. € στο εννεμάμηνο του 2014, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 8,5 %.
Η διοίκηση κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αντισταθμίσει μέσα στο καλοκαίρι τις απώλειες που είχε υποστεί από τις αρχές του έτους, δεδομένων μάλιστα και των χαμηλότερων εσόδων φέτος από το συνεδριακό κομμάτι: ενδεικτικά αναφέρεται ότι πέρυσι οι εκδηλώσεις του Ποσειδωνίων – οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια - είχαν αποφέρει επιπλέον έσοδα ύψους 2,5 εκατ. €. 
Στο εννεάμηνο του 2015, τα έσοδα από τα δωμάτια παρουσίασαν μείωση κατά 6,6 % καθώς το σύνολο των διανυκτερεύσεων των ξενοδοχείων “ARION RESORT & SPA” και « The Westin Athens” ανήλθε σε 43.545.ένταντι 48.505 σε αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 
Πέριξ των 10.000 υπολογίζεται η απώλεια διανυκτερεύσεων από την αναστολή κρατήσεων και την απουσία των Ποσειδωνίων τη φετινή χρονιά. 
Παρ’ λα αυτά, η μέση τιμή διανυκτερεύσεων για το εννεάμηνο αυξήθηκε κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και αποτελεί τη μεγαλύτερη μέση τιμή των τελευταίων 10 ετών. Συγκεκριμένα, για το εννεάμηνο του 2015 ανήλθε στα 287 € ενώ η αντίστοιχη για το έτος 2014 ήταν 276 €. 
Στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 θα συνεχιστούν οι ενέργειες προσαρμογής στο χειμερινό μοντέλο λειτουργίας της εταιρίας, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη ο στρατηγικός σχεδιασμός για το επόμενο έτος. 
Όσον αφορά στο ζήτημα της μεταβίβασης του 90 % της Αστηρ Παλάς από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΑΙΠΕΔ στον στρατηγικό επενδυτή Appolo Ivestment, οι συζητήσεις παραμένουν σε εξέλιξη, με βάση τη νέα πρόταση που στηρίζεται σε μικρότερο συντελεστή ως προς το κομμάτι της επένδυσης που αφορά τις κατοικίες. 
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, το Ε’ τμήμα του Συμβουλίόυ της Επικρατείας απέρριψε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Ειδικού Σχεδίου Χωροταξικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) αναφορικά με την έκταση του «Αστέρα Βουλιαγμένης». Η απόρριψη αυτή είχε ως συνέπεια την ενεργοποίηση αναβλητικής αίρεσης υπό την οποία, μεταξύ άλλων, τελεί η σύμβαση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του «Αστέρα» από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ προς τον στρατηγικό επενδυτή. 
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ / Στεφανία Σούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου