Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

+4% στις διεθνείς αφίξεις λόγω Ευρώπης!!!


- Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4% χάρη στα δυνατά ποσοστά που σημείωσε η Ευρώπη 

Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4,3% τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του UNWTO World Tourism Barometer, τροφοδοτούμενες από τα δυνατά ποσοστά που σημείωσε η Ευρώπη, εδραιώνοντας έτσι την τάση των τελευταίων ετών. 
Οι διεθνείς τουρίστες που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, έφτασαν για την περίοδο Ιανουάριο-Αύγουστο 2015, τα 810.000.000, 33 εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. 
H Ευρώπη, η περιοχή με την πιο μεγάλη επισκεψιμότητα στον κόσμο, σημείωσε μία ισχυρή αύξηση 5% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις περιοχές και ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα για μία αρκετά ώριμη περιοχή. 
Η Ασία και ο Ειρηνικός, η Αμερική και η Μέση Ανατολή, σημείωσαν 4% ανάπτυξη, ενώ περιορισμένα δεδομένα για περιοχές της Αφρικής δείχνουν μείωση στον αριθμό ξένων τουριστών περίπου 5%.
 "Η συνεχής αύξηση του διεθνούς τουρισμού είναι πολύ θετική είδηση για όλους, καθώς ο τουριστικός τομέας συμβάλλει όλο και περισσότερο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την ανάπτυξη των υποδομών και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου ο τουρισμός έχει συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη πολλών χωρών και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai. 
«Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε θεμελιώδη ζητήματα όπως οι ταξιδιωτικές διευκολύνσεις και η συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θέτουμε την βιωσιμότητα στο επίκεντρο της δράσης μας. 
Καθώς οι ηγέτες των χωρών ετοιμάζονται για την συνάντηση τους στο Παρίσι τον ερχόμενο Δεκέμβριο για την 21η σύνοδο της Διάσκεψης των Μερών των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP21 / CMP11) και μετά από την έγκριση της ατζέντας του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2015, η αειφορία πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή της τουριστικής ατζέντας ", πρόσθεσε. 
Περιφερειακά Αποτελέσματα 
Η πολύ δυνατή καλοκαιρινή περίοδος συνέβαλε στα αξιοσημείωτα ποσοστά που σημείωσε η Ευρώπη, με αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 5% την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015. Η ζώνη του ευρώ συνεχίζει να επωφελείται από ένα ασθενέστερο νόμισμα και από μια συνεχή οικονομική ανάκαμψη. 
Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (+ 7%) ανέκαμψε από την πτώση του περασμένου έτους. 
Η Βόρεια Ευρώπη (+ 6%), οι χώρες της Μεσογείου της Νότιας Ευρώπης (+ 5%) και η Δυτική Ευρώπη (+ 4%), όλες κατέγραψαν δυνατά ποσοστά για υποπεριοχές τους με πολλούς ώριμους προορισμούς. Οι 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι υπερήφανες για την αύξηση κατά 6% των αφίξεων αυτό το χρονικό διάστημα, ποσοστό που υπερβαίνει τον μέσο όρο της περιοχής. 
Η Ασία και ο Ειρηνικός σημείωσαν αύξηση 4% στις διεθνείς αφίξεις κατά την διάρκεια του Αυγούστου. Η Ωκεανία (+ 7%) ηγείται της λίστας, ακολουθούμενη από τη Νοτιοανατολική Ασία (+ 6%), και την Ταϊλάνδη να δείχνει μια ισχυρή ανάκαμψη μετά τα ασθενή αποτελέσματα του περασμένου έτους. 
Οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 4% στη Νότια Ασία και κατά 3% στη Βόρειο-Ανατολική Ασία, όπου η Ιαπωνία συνεχίζει να παρουσιάζει εξαιρετική ανάπτυξη. 
Οι διεθνείς αφίξεις στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 4% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2015, εδραιώνοντας τα ισχυρά αποτελέσματα του περασμένου έτους. 
Η ανατίμηση του αμερικανικού δολαρίου, τόνωσε τα ταξίδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Η Καραϊβική και η Κεντρική Αμερική (και οι δύο στο + 7%) γνώρισαν την μεγαλύτερη αύξηση στην περιοχή, τροφοδοτούμενη σε μεγάλο βαθμό από τις αμερικάνικες και ευρωπαϊκές αγορές. 
Τα αποτελέσματα στη Νότια Αμερική (+ 4%) ήταν σε αντιστοιχία με τον περιφερειακό μέσο όρο, ενώ στη Βόρεια Αμερική (+ 3%) η ανάπτυξη ήταν πιο κάτω από τις ασθενέστερες αφίξεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία για την Αφρική δείχνουν μείωση 5% στις αφίξεις, με τη Βόρεια Αφρική, να έχει μείωση κατά 10% και την Υποσαχάρια Αφρική κατά 3%. 
Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στη Μέση Ανατολή εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 4%, εδραιώνοντας την ανάκαμψη που ξεκίνησε το 2014. 
(Τα αποτελέσματα τόσο για την Αφρική όσο και τη Μέση Ανατολή θα πρέπει να μελετηθούν με προσοχή, καθώς βασίζονται σε περιορισμένα διαθέσιμα στοιχεία.) 
Οι νομισματικές διακυμάνσεις επηρεάζουν την τουριστική ζήτηση Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση ήταν σε γενικές γραμμές θετική, οι τουριστικές ροές έχουν καθοριστεί σε κάποιο βαθμό από τις συγκριτικά ισχυρές νομισματικές διακυμάνσεις. Αρκετοί προορισμοί επωφελούνται από πιο ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ενώ άλλοι γίνονται πιο ακριβοί, βλέπουν όμως την αγοραστική τους δύναμη να αυξάνεται στο εξωτερικό. 
Μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών πηγών παγκοσμίως, η Κίνα συνεχίζει να δηλώνει διψήφια αύξηση στον εξερχόμενο τουρισμό της, ωφελώντας την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από τις άλλες αναδυόμενες αγορές, η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Αίγυπτος σημείωσαν διψήφια αύξηση στα ποσά που ξοδεύουν οι πολίτες τους στα ταξίδια τους. 
Εν τω μεταξύ, οι αντίστοιχες δαπάνες από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τη Βραζιλία ήταν σημαντικά κάτω, αντανακλώντας τους οικονομικές περιορισμούς και στις δύο αγορές και την υποτίμηση του ρουβλίου και του ρεάλ έναντι σχεδόν όλων των άλλων νομισμάτων. Όσον αφορά τις παραδοσιακά προηγμένες οικονομικά, εξερχόμενες αγορές, τα δεδομένα που αφορούν τις διεθνείς τουριστικές δαπάνες δείχνουν ισχυρή ζήτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες (+ 9%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (+ 5%), αντανακλώντας τη δύναμη των οικονομιών τους και τα νομίσματά τους. 
Οι δαπάνες τόσο από τη Γερμανία όσο και την Ιταλία αυξήθηκαν κατά 3%, ενώ η ζήτηση από τη Γαλλία, τον Καναδά και την Αυστραλία ήταν μάλλον αδύναμη, εν μέρει ως αποτέλεσμα της υποτίμησης των νομισμάτων τους έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου