Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αθήνα: μαγνήτης ξένων τουριστών λόγω του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών


H πραγματοποίηση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών αποτελεί κάθε χρόνο έναν από τους βασικότερους λόγους που η Αθήνα πλημμυρίζει από τουρίστες που έρχονται από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. 
Ποιες είναι όμως οι εθνικότητες που έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμηση να επισκεφθούν την Αθήνα το Σαββατοκύριακο που έλαβε χώρα ο 33ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών; 
Η www.trivago. gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τις 10 χώρες από τις οποίες προήλθαν οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους τουρίστες για το σαββατοκύριακο του Μαραθωνίου , καθώς και σύγκριση μεταξύ των αντίστοιχων περυσινών χωρών.
Πιστά πρώτοι οι Ιταλοί – Μια θέση υψηλότερα φέτος οι Γερμανοί 
Οι Ιταλοί φαίνεται να είναι εκείνοι που έδειξαν τη μεγαλύτερη προτίμηση να επισκεφθούν την Αθήνα κατά την περίοδο διεξαγωγής του 33 ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, παραμένοντας στην θέση κατάταξης που κατείχαν και πέρυσι , την πρώτη . 
Δεύτεροι για τη φετινή χρονιά ήταν οι Πολωνοί, οι οποίοι βρέθηκαν επτά θέσεις υψηλότερα από πέρυσι, παίρνοντας τη θέση που είχαν το 2014 οι Άγγλοι. 
Τρίτοι για το 2015 ήταν οι Γερμανοί, ανεβαίνοντας μια θέση υψηλότερα συγκριτικά με την περασμένη χρονιά. 
Παρουσία στην πρώτη δεκάδα φέτος είχαν και οι Σέρβοι , σε αντίθεση με πέρυσι που δεν είχαν μπει στους πρώτ ους δέκα, ενώ οι Άγγλοι εμφανίζονται στην έ κ τη θέση, τέσσερις θέσεις χαμηλότερα από πέρυσι. 
Η Σκανδιναβία είχε παρουσία και τις δύο χρονιές, μόνο με τη Σουηδία πέρυσι και αντίστοιχα μόνο με τη Φινλανδία φέτος. 
Η δεκάδα για το 2015 συμπληρώνεται με τους Γάλλους στην όγδοη θέση, ακολουθούμενους από τους Αμερικάνους και τους Ρουμάνους. 
Η έρευνα αυτή βασίστηκε σε αναζητήσεις που έγιναν στην www . trivago . gr από την 1 η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι την 5 η Νοεμβρίου 2014, για διαμονή μεταξύ 7 και 10 Νοεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τις αναζητήσεις που έγιναν από την 1 η Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι την 5 η Νοεμβρίου 2015, για διαμονή μεταξύ 6 και 9 Νοεμβρίου 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου