Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μεταπτυχιακές σπουδές για SPA στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης


Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση, Διοίκηση και Θεραπευτικές Πρακτικές Μονάδων Ευεξίας και SPA» με δύο κατευθύνσεις, ανακοίνωσε το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενο στις αναάγκες της αγοράς και του Τουρισμού και όχι μόνο.
Πρόκειται για τις κατευθύνσεις: 
α) Θεραπευτής SPA (SPA Therapist) και 
β) Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Ευεξίας και SPA (SPA Μanagement)
 Στο Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λειτουργεί Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, διάρκειας (3) εξαμήνων, που οργανώνουν τα Τμήματα Αισθητικής & Κοσμητολογίας και Ιατρικών Εργαστηρίων. 
Το ΠΜΣ είναι Πλήρους Φοίτησης (Full-Time) και σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις στους αντίστοιχους τομείς της επιστήμης. 
Απευθύνεται σε υποψηφίους που, έχοντας ολοκληρώσει τις Προπτυχιακές τους Σπουδές, συνεχίζουν για Μεταπτυχιακές Σπουδές επιπέδου Master.
Οι φοιτητές αυτοί πιθανά διαθέτουν μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία και με την παρακολούθηση του ΠΜΣ εκτός από την εξειδίκευση, αυξάνουν τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Η φοίτηση και στις 2 κατευθύνσεις παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με το προϊόν ευεξίας και τον θεραπευτικό τουρισμό, την οργάνωση και διοίκηση μονάδων, την υγιεινή και ασφάλεια καθώς και τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών των μονάδων ευεξίας και SPA. 
Επιπλέον, στην κατεύθυνση Θεραπευτής SPA (SPA Therapist), ο μεταπτυχιακός φοιτητής αποκτά γνώσεις σε θέματα εφαρμογής μεθόδων ευεξίας - ειδικών θεραπειών, ειδικά πρωτόκολλα καθώς και μάρκετινγκ των μονάδων ευεξίας και SPA ενώ στην κατεύθυνση Οργάνωση και Διοίκηση Μονάδων Ευεξίας και SPA (SPA Μanagement) ο μεταπτυχιακός φοιτητής αποκτά γνώσεις σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και λειτουργίας, νομοθεσίας – δεοντολογίας, διοίκησης ποιότητας και ανθρώπινου δυναμικού καθώς και βέλτιστες πρακτικές στη διοίκηση μονάδων ευεξίας και SPA. 
Παρέχεται Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ / MSc). 
Δεκτές γίννται αιτήσεις υποψηφιότητας αποφοίτων τμημάτων Αισθητικής & Κοσμητολογίας, Φυσικοθεραπείας, Μάρκετινγκ, Τουριστικών Επιχειρήσεων και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ καθώς και άλλων τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ συναφών γνωστικών αντικειμένων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, με αναγνώριση πτυχίου από ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ. 
Το Τμήμα Αισθητικής λειτούργησε για πρώτη φορά το 1978 στο Κ.Α.Τ.Ε.Ε. της Αθήνας, σαν Τμήμα Αισθητικής της Σχολής Στελεχών Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Τρία χρόνια μετά λειτούργησε στο αντίστοιχο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης. Με την ένταξη της Αισθητικής στις Σχολές Υγείας και Πρόνοιας, η πολιτεία αναγνωρίζει τη στενή συγγένεια της Αισθητικής με τους άλλους κλάδους των Επαγγελμάτων Υγείας. Το 1983 έγινε το επόμενο βήμα, με τη δημοσίευση και εφαρμογή του Νόμου για την Τεχνολογική και επαγγελματική εκπαίδευση (Ν.1404/83). '
Ετσι, με την ίδρυση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), εντάχθηκε στην Τριτοβάθμια Τεχνολογική εκπαίδευση. Το Τμήμα Αισθητικής έχει ως αποστολή να προάγει την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στην τεχνολογία και επιστήμη, που περιλαμβάνει το γνωστικό αντικείμενο της Αισθητικής, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα και να παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια που εξασφαλίζουν την άρτια εκπαίδευση/κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία και εξέλιξη. 
Η Αισθητική ασχολείται με την πρόληψη και την αποκατάσταση δερματικών προβλημάτων και τη συμπτωματική αποκατάσταση ενδοκρινολογικών προβλημάτων, με τη χρήση των ενδεδειγμένων κατά περίπτωση θεραπευτικών μέσων. 
Επίσης, βελτιώνει και καλύπτει αισθητικές βλάβες, με εξειδικευμένες τεχνικές επικάλυψης. 
• Έναρξη μαθημάτων: Νοέμβριος 2015 
• Υποβολή δικαιολογητικών: 7-30/9/2015 
• Πληροφορίες: Γραμματεία τμήματος Αισθητικής & Κοσμητολογίας, ΑΤΕΙΘ, Σίνδος, Τηλ: 2310-013171, 2310-013810 και στην ιστοσελίδα www.cosm.teithe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου