Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Αυξάνει τις πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη η Ryanair


- Κριτική στο  υπουργείο Τουρισμού από την εταιρία

Την αύξηση των πτήσεων από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη από έξι σε οκτώ καθημερινά, ανακοίνωσε την Δευτέρα η Ryanair, με αφορμή την παρουσίαση του θερινού προγράμματος για το 2016. 
Όπως τόνισαν στελέχη της εταιρίας, θα διατηρηθεί το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2015 και τον χειμώνα, και, μάλιστα, πέραν της αύξησης των δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα υπάρξουν βελτιωμένα ωράρια στις πτήσεις από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Ρώμη και Σαντορίνη. 
Στο θερινό προγράμματα του 2016, το οποίο ξεκινά την 1η Απριλίου, θα διατηρηθεί το καθημερινό δρομολόγιο από Αθήνα προς Βερολίνο (περιλαμβάνεται στο χειμερινό πρόγραμμα του 2015), θα προστεθούν περισσότερες πτήσεις από Αθήνα προς Ρόδο και Σαντορίνη (από 1 σε 2 και από 2 σε 3 αντίστοιχα) και συνολικά θα εκτελούνται 13 δρομολόγια από το «Ελ. Βενιζέλος», με 163 πτήσεις ανά εβδομάδα.
Με αφορμή το νέο πρόγραμμα, η εταιρία ρίχνει στην αγορά ναύλους από 17,99 ευρώ στα δρομολόγια από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Χανιά, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 16 Σεπτεμβρίου και αφορούν ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. 
Σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της Ryanair, κ. Ντέιβιντ Ο' Μπράιεν θα σταθμεύουν δύο ακόμη αεροσκάφη της εταιρίας στη χώρα, το ένα εκ των οποίων στην πρωτεύουσα. Όπως τόνισε, η ανάπτυξη της εταιρίας στην Αθήνα θα «τρέξει» με ρυθμό έως και 10%, διακρίνοντας καλή πορεία στην τουριστική κίνηση. 
Ωστόσο, άσκησε κριτική στις πρώην υπουργούς Τουρισμού, κυρίες Όλγα Κεφαλογιάννη και Έλενα Κουντουρά, καθώς και στην νυν υπουργό, κυρία Άλκηστη Πρωτοψάλτη, καθώς, όπως είπε, οι επιστολές της Ryanair προς αυτές δεν απαντήθηκαν ποτέ. 
Ο κ. Ο' Μπράιεν επανέλαβε τον σκεπτικισμό της Ryanair για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ακριβύνουν θεαματικά, ενώ αναφέρθηκε θετικά και στο δημοψήφισμα που διοργανώνεται στο Ιόνιο κατά της παραχώρησης των τοπικών αερολιμένων. 
Επίσης, τα στελέχη της Ryanair άσκησαν κριτική κατά της Aegean Airlines σημειώνοντας ότι όπου διατηρεί μονοπώλιο της εταιρίας, λειτουργεί αποτρεπτικά για την μείωση των τιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου