Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Mε επιτυχία το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας...


... στο Porto Carras Grand Resort 

Μαγικές ιππικές στιγμές έζησαν όλοι όσοι επισκέφθηκαν το Porto Carras Grand Resort, από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2015. 
Στις υπερσύγχρονες ιππικές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Βαλκανικό Φεστιβάλ Ιππασίας 2015, με δύο σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις υπερπήδησης εμποδίων. 
Το τριήμερο 28 – 30 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής Αγώνας CSI*, ενώ το επόμενο τετραήμερο, 3-6 Σεπτεμβρίου 2015 ακολούθησε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππασίας. 
Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, θεσμός με ξεχωριστή ιστορία και παράδοση, συμπλήρωσε φέτος 48 χρόνια ζωής, έχοντας μία σταθερή πορεία αναβάθμισης σε όλα τα επίπεδα. 
Έτσι, μετά από εννέα χρόνια επέστρεψε και πάλι στo Porto Carras με ρεκόρ συμμετοχών από τις οχτώ Βαλκανικές χώρες που έλαβαν μέρος. 
Η Ελλάδα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα μετάλλια, καθώς οι αθλητές της κατέκτησαν 4 χρυσά, 4 ασημένια και 4 χάλκινα μετάλλια, ενώ στον πίνακα των μεταλλίων ακολούθησε η Τουρκία με 9 μετάλλια, εκ των οποίων τα 4 χρυσά, τα 4 ασημένια και το 1 χάλκινο.
Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα κέρδισε πέντε μετάλλια στα ομαδικά αγωνίσματα, δύο χρυσά στις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων και τρία ασημένια στις κατηγορίες νέων ιππέων, αμαζόνων και ενηλίκων. 
Χρυσές Βαλκανιονίκες αναδείχθηκαν η Άννα Δανάλη με τον Con Top στην κατηγορία παίδων και η Άννα Λεβή για δεύτερη συνεχή φορά στην κατηγορία Αμαζόνων ιππεύοντας τον Coeur de Lion. Ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό κέρδισε η Ελένη Θωμαίδου με τον Comeet στην κατηγορία Αμαζόνων και χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν τέσσερις αμαζόνες, η Άννα Παπαγεωργίου με τον Waikiki Akino στην κατηγορία Νέων Ιππέων, η Νικολίνα Μακαρώνα με την Arc de Triompe στην κατηγορία Εφήβων, η Αλεξάνδρα Παράσχη στην κατηγορία Αμαζόνων και η Σελήνη Ποππ με την Saygon στην κατηγορία παίδων. 
Στην κατηγορία των Ενηλίκων Grand Prix την απονομή έκανε η κα Υλιάνα Στέγγου, Αντιπρόεδρος του Κτήματος Πόρτο Καρράς και στην μεγάλη κατηγορία των ενηλίκων πρωταθλητών, η κα Μαριάννα Στέγγου, Αντιπρόεδρος του Porto Carras Grand Resort, μαζί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας κο Νικόλαο Παράσχη. 
Tο Porto Carras έχει μεγάλη εμπειρία στον αθλητικό τουρισμό, διαθέτοντας πληθώρα επιλογών στη διαμονή, διασκέδαση και άθληση και κυρίως μαγευτικές παραλίες, που το καθιστούν έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. 
Πάθος, ένταση, αθλητικό πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι» βρέθηκε σε πρώτο πλάνο, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, σε μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της χώρας για την περιοχή των Βαλκανίων. 
Eπιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν αξέχαστες βραδιές στο beach bar του Porto Carras Meliton 5* Hotel, στο μαγευτικό Calma Bar στη Porto Carras Marina, στο Kohi Beach Bar καθώς και να δοκιμάσουν εκλεκτά ελληνικά γαστρονομικά πιάτα στο εστιατόριο Τσιπουράκι με τους διάσημους σεφ Πάτερ Επιφάνιο και Δημήτρη Σκαρμούτσο. 
Πολλοί ήταν επίσης εκείνοι που επισκέφθηκαν τα μοναδικής ομορφιάς ιδιωτικά λιμανάκια και τις παραλίες του Porto Carras, ενώ άλλοι έζησαν μια ξεχωριστή οινοτουριστική εμπειρία κάνοντας οινογευσία στην αίθουσα Μελισσάνθη δοκιμάζοντας τα βιολογικά κρασιά του Κτήματος Πόρτο Καρράς. 
Εκπρόσωπος του συγκροτήματος δήλωσε: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που αποτελέσαμε μέρος της μεγάλης αυτής γιορτής του ιππικού αθλήματος και αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς που η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας επέλεξε για δεύτερη φορά τις εγκαταστάσεις του Porto Carras Grand Resort για τη διεξαγωγή της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου