Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Γρήγορο check-in στη Σιγκαπούρη


O Αερολιμένας Changi της Σιγκαπούρης εξασφάλισε γρήγορο check-in στους επιβάτες της Singapore Airlines και της θυγατρικής της SilkAir. 
Πρόκειται για το πιλοτικό πρόγραμμα FAST check-in που ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου 2015, βάση του οποίου οι επιβάτες που αναχωρούν από το Terminal 2 του Αερολιμένα Changi έχουν πλέον πρόσβαση σε μια εξαιρετικά γρήγορη και ευέλικτη εμπειρία check-in, χάρη στα 24 αυτόματα μηχανήματα check-in που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο, ενώ ακόμα 24 μηχανήματα αναμένεται να τοποθετηθούν και στο Terminal 3. 
Για τους επιβάτες που διαθέτουν αποσκευές, το FAST check-in αποτελεί μια απλή διαδικασία, καθώς αρκεί απλώς να τυπώσουν στα αυτόματα μηχανήματα check-in την κάρτα επιβίβασης και τις ετικέτες για τις αποσκευές τους και στη συνέχεια να τις τοποθετήσουν στα σημεία παράδοσης αποσκευών Drop off baggage.
Στο χώρο του FAST check-in υπάρχουν ενημερωτικά βίντεο, σημάνσεις καθώς και προσωπικό εδάφους για να καθοδηγήσουν τους επιβάτες σε αυτή τη διαδικασία. Οι επιβάτες με χειραποσκευή εκτυπώνουν απλώς την κάρτα επιβίβασής τους στα αυτόματα μηχανήματα και στη συνέχεια μεταβαίνουν απευθείας στην πύλη αναχωρήσεων. 
Εναλλακτικά, οι επιβάτες που έχουν κάνει check-in online ή μέσω κινητού, μπορούν να παραβλέψουν τη διαδικασία των αυτόματων μηχανημάτων και να μεταβούν απευθείας στην πύλη αναχωρήσεων με τις κάρτες επιβίβασης που έχουν τυπώσει από το σπίτι τους ή που έχουν περάσει στα κινητά τους (η δυνατότητα αυτή προσφέρεται σε συγκεκριμένα δρομολόγια). 
Σε αντίστοιχα προηγούμενα πιλοτικά προγράμματα του Ομίλου του Αερολιμένα Changi, το 97% των ερωτηθέντων επιβατών απάντησαν πως είναι ικανοποιημένοι από την εμπειρία του προγράμματος FAST check-in και πως θα την επέλεγαν ξανά. 
Η όλη διαδικασία FAST check-in, από την εκτύπωση της κάρτας επιβίβασης και της ετικέτας των αποσκευών μέχρι την τοποθέτηση των αποσκευών τους στα σημεία παράδοσης Drop off baggage, δε διαρκεί παρά ελάχιστα λεπτά. Παράλληλα με την εμπειρία ενός γρηγορότερου και πιο ευέλικτου check-in, η αυτοματοποίηση της διαδικασίας του check-in αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας της διαδικασίας του check-in των αεροπορικών εταιριών ευρύτερα, μειώνοντας σημαντικά τα κόστη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου