Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Υπουργείο Τουρισμού: Προτεραιότητα σε Κω και Λέσβο


Η διαμόρφωση στρατηγικής για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής των νησιών της Κώ και της Λέσβου στις διεθνείς αγορές ήταν ο σκοπός επίσκεψης που πραγματοποίησαν στα δύο νησιά ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος και η πρόεδρος του ΕΟΤ κα. Ελισάβετ Χατζηνικολάου. 
Σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή τοπικών, υπηρεσιακών, και πολιτικών παραγόντων εξετάστηκαν τα όσα αφορούν την εισροή μεταναστών και τρόποι επίλυσης ζητημάτων που έχουν ανακύψει.
Αποφασίστηκε για κάθε νησί να συσταθεί ομάδα εργασίας, με την συμμετοχή παραγόντων από τα νησιά, προκειμένου σε άμεση συνεργασία με τον ΕΟΤ, αρμόδιο για την τουριστική προβολή της Χώρας, και με τη στήριξη του Υπουργείου,να εξειδικευθούν δράσεις και πρωτοβουλίες, που θα ενισχύσουν την τουριστική εικόνα των νησιών. 
Το έργο των ομάδων εργασίας θα κατατείνει στην υποβοήθηση συμμετοχής των νησιών σε διεθνείς εκθέσεις, την βελτιωμένη παρουσία τους στις τουριστικές αγορές τους, την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και γενικότερα σε δράσεις προώθησης και προβολής τους ως τουριστικών προορισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου