Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση των διευθυντών ξενοδοχείων στη Ρόδο


Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, διοργάνωσε την 6η καλοκαιρινή συνάντηση του στο Ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort στην Ιξιά την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου στις 21:00. 
Στη συνάντηση αυτή η οποία ήταν η πρώτη έπειτα από τον δύσκολο Αύγουστο που πέρασε, έγινε από τον Πρόεδρο Γιώργο Ματσίγκο εκτενής ενημέρωση σχετικά με την πορεία των κρατήσεων για τους εναπομείναντες μήνες της φετινής τουριστικής σαιζόν και την πορεία των αφίξεων φέτος από τα διάφορα κράτη. 
Αντίστοιχα αναφέρθηκε στην σύναψη συμβολαίων για την νέα χρονιά, όπως και στην προβολή του προορισμού στις επερχόμενες τουριστικές εκθέσεις, αρχής γενομένης της τουριστικής έκθεσης του Παρισιού στο τέλος του Σεπτέμβρη. 
Ήταν για άλλη μία φορά εμφανές ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός από πλευράς πολιτείας ούτε σε τοπικό αλλά ούτε και σε κρατικό επίπεδο.
Συζητήθηκε επίσης η επιμήκυνση της τουριστικής σαιζόν για φέτος που χάθηκε λόγω κακών χειρισμών της κυβέρνησης, της προκήρυξης του δημοψηφίσματος και της αβεβαιότητος που επικρατούσε στην Ελλάδα. 
Ο σχεδιασμός των συναντήσεων και σεμιναρίων του Συλλόγου για τον ερχόμενο χειμώνα μονοπώλησε το ενδιαφέρον καθώς η θεματολογία είναι πλούσια και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των σεμιναρίων που θα διοργανωθούν, σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και όλους τους τοπικούς φορείς. 
Τέλος έγινε αναφορά στο θέμα των παράτυπων μεταναστών που έχουν φτάσει και στην Ρόδο και ευτυχώς με την αρωγή του Δήμου, έχουν περιοριστεί στον χώρο των παλιών Σφαγείων κι έτσι δεν έχουν βλάψει την εικόνα του νησιού προς τα έξω. 
Καθώς όμως οι ανάγκες των ανθρώπων που φιλοξενούνται προσωρινά στην Ρόδο είναι μεγάλες, θα καταρτιστεί από τον Σύλλογο τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόγραμμα προσφοράς σίτισης σε συνεννόηση με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κα.Ζωάννου. 
Όλα τα μέλη συμφώνησαν ότι με καλή συνεργασία όλων των μελών και των φορέων του νησιού μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη σαιζόν το 2016 με προϋπόθεση όμως την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και σύντομα κυβέρνηση με ευρωπαϊκό, τουριστικό και επενδυτικό προσανατολισμό και όχι μόνο φοροεισπρακτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου