Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σύσκεψη υπό τον Μεϊμαράκη για τον Τουρισμό


Σύσκεψη έχει συγκαλέσει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, για σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για το πρόγραμμα Τουρισμού που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο περιλαμβάνει μέτρα που θα αποτελέσουν την "ταφόπλακα" του κλάδου, εάν εφαρμοστούν. 
Παρά την γενικολογία που το διακρίνει, υπάρχουν σαφείς "αιχμές" για την θεώρηση των πραγμάτων...
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι επιτελείς του κόμματος, αλλά και βουλευτές τουριστικών περιοχών, οι οποίοι επεξεργάστηκαν το πρόγραμμα της ΝΔ για τον Τουρισμό. 
Χθες σας αποκαλύψαμε όσα περιλαμβάνονται σε αυτό, δίνοντάς σας μάλιστα και το πρωτότυπο κείμενο
Μάλιστα είναι άξιο απορίας ότι ο τουριστικός κόσμος δεν έχει αντιδράσει στο πρόγραμμα αυτό και στα μέτρα που προτείνονται.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προοίμιο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό " ...η τουριστική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει όχημα, για μια διαδικασία "τουριστικοποίησης" του ΑΕΠ και μετατροπή της χώρας σε τουριστική αποικία, όπου ένα μεγάλο μέρος των τουριστών θα διαμένουν σε αποκλεισμένα από τον τοπικό πληθυσμό "τουριστικά χωριά" και το μεγαλύτερο σχεδόν μέρος των συστατικών στοιχείων του τουριστικού προϊόντος θα εισάγονται σε βάρος της εγχώριας παραγωγής μετατρέποντας τον "προορισμό Ελλάδα" σε χώρο εναπόθεσης και διάθεσης καταναλωτικών προϊόντων παραγόμενων σε άλλες χώρες".
Όπως αναφέρεται, για να αποφευχθεί μια τέτοιου είδους διαδικασία και αντ’ αυτής να διασφαλιστεί η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού με κοινωνική ανταποδοτικότητα η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών σύνδεσης της ετήσιας τουριστικής κατανάλωσης με την εγχώρια παραγωγή σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. 
Θα έχουμε νεότερα τo απόγευμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου