Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Εθνικά επικίνδυνες οι δηλώσεις Τσίπρα περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων»


Ο Βουλευτής της Ν.Δ. και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Τσίπρα: «Ποιά σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;», έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Η δήλωση του κ. Τσίπρα σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα είναι επικίνδυνη. 
Ο τέως Πρωθυπουργός έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά για να αποσείσει τις ευθύνες του ιδίου και της κυβέρνησης του στο μεταναστευτικό. Αν θέλει και αν τολμά, ας επισκεφθεί τη Λέσβο και την Κω για να δει τα αποτελέσματα της πολιτικής ανοιχτών συνόρων. 
Οι επικίνδυνες αυτές δηλώσεις περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων, και μάλιστα κάποιου που διετέλεσε Πρωθυπουργός, υποκρύπτουν κινδύνους για ευαίσθητες εθνικά περιοχές, όπως είναι τα νησιά του Αιγαίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από 6 μέρες ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αμφισβήτησε την ύπαρξη των οριοθετημένων θαλάσσιων συνόρων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, που έχουν καθοριστεί από διεθνείς συνθήκες. Η δήλωση του κ. Τσίπρα περί μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων, υπονομεύει, επίσης, το δικαίωμα της Ελλάδας να προχωρήσει στην οριοθέτηση και ανακήρυξη ΑΟΖ και στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι πιο προσεκτικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου