Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτη τραγωδία στην Αίγυπτο


Ένα ακόμη καθοριστικό χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου συνέβη, καθώς αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν χθες το βράδυ 12 Μεξικανούς και Αιγύπτιους και τραυμάτισαν άλλους δέκα “κατά λάθος”, αφού εξέλαβαν μια τουριστική αυτοκινητοπομπή ως μαχητές, τους οποίους καταδίωκαν στη δυτική έρημο της χώρας, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. 
Τουλάχιστον δύο Μεξικανοί σκοτώθηκαν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μεξικανικό Υπουργείο Εξωτερικών. 
Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, κοινή δύναμη της αιγυπτιακής αστυνομίας και του στρατού καταδίωκε μαχητές στην τεράστια δυτική έρημο της χώρας, που συνορεύει με τη Λιβύη, όταν άνοιξε κατά λάθος πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής. Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο από τέσσερα οχήματα οδήγησης 4Χ4, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών. Θα διεξαχθεί έρευνα για το πώς και το γιατί οι τουρίστες εισήλθαν σε απαγορευμένη περιοχή.
Ο Μεξικανός πρέσβης στην Αίγυπτο Jorge Alvarez συναντήθηκε με πέντε Μεξικανούς, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοοκομείο, σε σταθερή κατάσταση. 
Ο πρόεδρος του Μεξικού Enrique Pena Nieto καταδίκασε την επίθεση στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την τραγικό γεγονός και απαίτησε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα. 
“Το Μεξικό καταδικάζει αυτές τις πράξεις εναντίον πολιτών μας και έχει απαιτήσει εξαντλητική έρευνα του τι έχει συμβεί”, έγραψε στο Twitter. 
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA ότι η αυτοκινητοπομπή βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή και χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα χωρίς άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου