Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Σημαντικές κινήσεις από το γραφείο του ΕΟΤ στην Κίνα


- Συνεργασία Γραφείου ΕΟΤ Κίνας με Ctrip & Baidu Travel

Το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο συνεργασίας με τις δημοφιλείς κινέζικες τουριστικές πλατφόρμες Ctrip & Baidu Travel. 
Τα προγράμματα προβολής περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ειδικής σελίδας για τον προορισμό Ελλάδα (PC & mobile version), συνδυασμό διαφημιστικών banners, προωθητικές καμπάνιες με διαγωνισμούς και κληρώσεις και προωθητικές ενέργειες στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης Wechat & Weibo. Το Ctrip είναι η μεγαλύτερη online πλατφόρμα παροχής τουριστικών προϊόντων στην Κίνα με περισσότερα από 250 εκατομμύρια μέλη ενώ το Baidu Travel είναι το εξειδικευμένο τουριστικό portal του Baidu, της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης της Ασίας.
Φιλοξενία αποστολής κινέζικου δικτύου CCTV-6 για αφιέρωμα στην Κρήτη 
Το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας διοργάνωσε την αποστολή δημοσιογραφικής ομάδας κινέζικου δικτύου CCTV-6 για πολιτιστικό/τουριστικό αφιέρωμα στην Κρήτη. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ θα αναφέρεται σε επόψεις του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, με επίκεντρο την Μινωική Κρήτη, με την συνεργασία-παραγωγή του Πολιτιστικού Κέντρου «Orfeus» υπό την κα Μ. Τζομπανάκη και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. ΓΤΕ Σαγκάης συντόνισε την πραγματοποίηση της αποστολής και Γραφείο ΕΟΤ Κίνας στήριξε την αποστολή με χορηγία αεροπορικών ναύλων, ενώ ΕΟΤ μερίμνησε για διαμονή και ξενάγηση συνεργείου κινεζικής τηλεόρασης σε σκέλος Αθήνας.
Τα 4 ημίωρα επεισόδια θα προβληθούν δορυφορικά σε όλη την Κίνα καθώς και μέσω διαδικτύου και έκδοσης ειδικού DVD, στο πλαίσιο της σειράς Παγκόσμιας Ιστορίας που επιμελείται η κεντρική κινεζική τηλεόραση με την στήριξη της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών Κίνας.
Το τηλεοπτικό συνεργείο πραγματοποίησε 8ημερη περιήγηση στη Κρήτη υπό την καθοδήγηση του Πολιτιστικού Κέντρου Ορφέας το οποίο, σε συνεργασία με ομάδα διακεκριμένων αρχαιολόγων (κκ. Σταμπολίδη, Γιαννοπούλου, Καντά) ανέλαβε την οργάνωση παραγωγής, σεναρίου, διαδικασιών αδειοδοτήσεων λήψεων, γευμάτων και μετακινήσεων, περιλαμβανομένης διαμονής. Κύρια σημεία γυρισμάτων περιλάμβαναν τους χώρους Ενετικό λιμάνι των Χανίων, Αρχαία Κυδωνία, Μινωική Νεκρόπολη των Αρμένων, Ελεύθερνα, οικισμό Μαργαρίτες Κέντρο Κεραμεικής, Ανώγεια, αρχαιολογικό χώρο της Ζωμίνθου, Ιδαίο Αντρο, Φαιστό, Κομμό, Μάταλα, Ανάκτορα της Κνωσού, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχάνες, χώρο της Αμνισσού, Μάλια, ιερό της Σύμης, κ.α.
Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV εξέφρασε την επιθυμία συνέχισης της συνεργασίας, προκειμένου να υπάρξει ανάλογη καταγραφή και προβολή δύο άλλων ενοτήτων με επόψεις του Μυκηναϊκού και Κυκλαδικού πολιτισμού στο πλαίσιο μιας ιστορικής τριλογίας για την Ελλάδα.

Φιλοξενία δημοσιογράφου China Daily
Το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου & Ενημέρωσης Σαγκάης και το Δήμο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Τουρισμού) διοργάνωσε τηναποστολή Αμερικανού δημ/φου Erik Nilsson , συνεργάτη της εφς ChinaDaily, στην Βόρεια Ελλάδα για προβολή τοπικού τουρισμού, πολιτισμού και
οικονομικής δραστηριότητας στο πλαίσιο σειράς ρεπορτάζ της εφς (έντυπηκαι διαδικτυακή έκδοση) για τους σύγχρονους Δρόμους του Μεταξιού, πουσυνδέουν Κίνα και Ευρώπη.
Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει ρεπορτάζ για την Βόρεια Ελλάδα, με έμφαση στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική και περιοχές πλησίον τηςΘεσσαλονίκης, αφιέρωμα στο Sani Resort και στον θαλάσσιο τουρισμό μεέμφαση στο γιώτινγκ και την ιστιοπλοΐα καθώς και αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομίας και το ελληνικό κρασί της περιοχής.
Η China Daily αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ημερήσιες εφημερίδεςστην Κίνα με απήχηση σε στρώματα, νέων, υψηλής μόρφωσης και καταναλωτικής δαπάνης, που αποτελούν δυνάμει σημαντική ομάδα Κινέζωνταξιδιωτών στην Ελλάδα, ιδιαίτερα για θέματα πολιτιστικού τουρισμού.
Η επίσκεψη το έμπειρου δημ/φου αναμένεται να προσφέρει στους αναγνώστεςτης δημοφιλούς εφς μια πολύπτυχη εξοικείωση με την λιγότερο γνωστή στην Κίνα περιοχή της Β. Ελλάδας. Επίσης αναμένεται να αναδείξει την δυνητική συμβολή τοπικής οικονομίας, γαστρονομίας και οινοποιητικής παράδοσης, και να συνεισφέρει στην εδραίωση της εικόνας της χώρας μας ως κομβικό σημείο στο πλαίσιο των σύγχρονων (επενδυτικών – εμπορικών) Δρόμων του Μεταξιού που προωθεί η κεντρική κινεζική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου