Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Πρώτη σε 5στερα στην Ευρώπη η Κύπρος


"Η Κύπρος έχει τα περισσότερα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ευρώπη κατ' αναλογία πληθυσμού 
Έχουμε όλα τα φόντα να προσελκύσουμε κάθε είδος τουρισμού, είτε αυτός είναι συνεδριακός, είτε ιατρικός, είτε αθλητικός, αφού υπερέχουμε όλων των ανταγωνιστικών μας προορισμών σε αυτόν τον τομέα.
Η Κύπρος έχει την καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή, που μπορούν να ζηλέψουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί στον κόσμο, λαμβανομένου υπόψη ότι το νησί μας διαθέτει τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη, κατά αναλογία πληθυσμού. 
Αυτά τονίζει  σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Άγγελος Λοΐζου, που υπογραμμίζει: " Με την ξενοδοχειακή αυτή υποδομή, έχουμε όλα τα φόντα να προσελκύσουμε όλα τα είδη τουρισμού, είτε αυτός είναι συνεδριακός, είτε ιατρικός, είτε αθλητικός τουρισμός, αφού υπερέχουμε όλων των ανταγωνιστικών μας προορισμών σε αυτόν τον τομέα".
Ο αριθμός ξενοδοχείων 
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από τον Τουριστικό Λειτουργό του ΚΟΤ Κωνσταντίνο Τσιάππα, η Κύπρος αυτή τη στιγμή διαθέτει 26 πεντάστερα ξενοδοχεία με 12.040 κλίνες, 58 ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων με 21.805 κλίνες, 78 ξενοδοχεία τριών αστέρων με 15.902 κλίνες, 42 ξενοδοχεία δύο αστέρων με 3.588 κλίνες και 22 ξενοδοχεία ενός αστέρος με 975 κλίνες. Το σύνολο των ξενοδοχείων με αστέρια είναι 226 με 54.310 κλίνες.
Τις περισσότερες κλίνες διαθέτει η ελεύθερη Αμμόχωστος και στη συνέχεια η Πάφος, με τη Λεμεσό να ακολουθεί. Δεν είναι, όμως, μόνο οι ξενοδοχειακές κλίνες. Η ξενοδοχειακή υποδομή επεκτείνεται σε οργανωμένα διαμερίσματα Α', Β' και Γ' τάξης, τουριστικά χωριά Α' και Β' τάξης, τουριστικές επαύλεις, παραδοσιακές οικοδομές, ξενώνες, κατασκηνώσεις και άλλα καταλύματα. «Αναλογικά είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει τόσα πολλά πεντάστερα ξενοδοχεία. Παίρνουμε τα θετικά σχόλια από τους μεγάλους διοργανωτές ταξιδίων -οι οποίοι κάνουν διάφορες έρευνες μεταξύ των χιλιάδων πελατών τους- και λένε ότι η υποδομή μας στην Κύπρο είναι κατά παρασάγγας ανώτερη από όλους τους ανταγωνιστικούς προορισμούς. Έχουμε τα πάντα από πλευράς ξενοδοχειακής υποδομής», είπε ο κ. Λοΐζου.
Ερωτηθείς αν θα ήταν καλύτερα να έχουμε πιο λίγα πεντάστερα ξενοδοχεία, δεδομένου του ότι οι τουρίστες που έρχονται πλέον λόγω και της οικονομικής κρίσης αφήνουν λιγότερα έσοδα, ο κ. Λοΐζου ανέφερε ότι «θα ήταν το τραγικότερο λάθος που θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος, πρέπει να νιώθουμε περήφανοι ότι έχουμε ξενοδοχεία όλων των επιπέδων και μπορούμε να φιλοξενούμε τουρίστες ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα».
Η σωστή εκπαίδευση 
«Εμείς, σημείωσε, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην επιμήκυνση της εποχικότητας, ώστε να έχουμε τουρίστες και άλλες περιόδους του χρόνου. Τα ξενοδοχεία, ανέφερε, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να έχουν τουρισμό ολόχρονα. Έχουμε μια αρκετά πλούσια γκάμα καταλυμάτων για να προσελκύουμε όλα τα γούστα τουριστών, αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο τουρισμός έχει μεγάλη σημασία για την οικονομία του νησιού μας. Ίσως πρέπει να αρχίσουμε από το δημοτικό σχολείο να κάνουμε μαθήματα στα παιδιά, τι σημαίνει τουρισμός για τη χώρα μας. Θέλουμε να είναι εκπαιδευμένος ο κόσμος που εργάζεται στην τουριστική βιομηχανία, να προσφέρει την ανώτερη δυνατή ποιότητα, ούτως ώστε να συνεχίσουμε να προσελκύουμε ποιοτικό τουρισμό. Η Κύπρος, συγκρινόμενη με ανταγωνιστικές χώρες, προσφέρει ποιοτικότερο τουρισμό», συμπλήρωσε.
Αλλαγή τρόπου αντιμετώπισης 
Κάτι άλλο που χρειάζεται, συνέχισε ο κ. Λοΐζου, είναι η προσβασιμότητα με περισσότερες πτήσεις από διάφορες χώρες προς την Κύπρο, για να έχουν τη δυνατότητα άνθρωποι από διάφορα μέρη της Γης να επισκεφτούν το νησί μας, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές, χωρίς να πρέπει να κάνουν 2-3 μέρες να φτάσουν.
Επίσης πρέπει να αλλάξουμε όλα τα αρνητικά σχόλια της εικόνας μας που βγαίνουν προς τα έξω, όπως για παράδειγμα ότι είναι ακριβός προορισμός η Κύπρος. Όλη η βιομηχανία πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα, για να προωθήσουμε ένα πιο θετικό όνομα, επειδή ο τουρισμός φέρνει το χρήμα στη χώρα μας.
Πρέπει να αλλάξουμε την κουλτούρα μας και γενικά τον τρόπο με το οποίο αντιμετωπίζουμε τους τουρίστες, πρέπει να τους προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να είμαστε ευγενείς απέναντί τους. Σε σχέση με τον τουρισμό αυτούς τους μήνες, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ αναφέρει ότι «πάμε αρκετά καλά και έχουμε αύξηση μέχρι τέλος Ιουνίου, περιμένουμε τα αποτελέσματα του Ιουλίου, τα οποία αναμένουμε να είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, που ήταν ένας καλός μήνας, και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αυξήσεις στους υπόλοιπους μήνες», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου