Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Πάμε για 26 εκ. αφίξεις...


...ας δούμε όμως και το ταμείο στο τέλος της σαιζόν 

- Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

«Με όλες αυτές τις πολιτικές εξελίξεις, την αναστάτωση κι αστάθεια, ο τουρισμός άντεξε. Περιμένουμε να ξεπεράσουμε τα 25 εκ. τουρίστες με αποτέλεσμα να έχουμε 1% του ΑΕΠ πάνω. Αυτό σημαίνει περίπου 1 δις επιπλέον έσοδα. 
Αν όλα πάνε καλά, πραγματικά θα είναι μια εξαιρετική χρονιά», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η αναπληρώτρια υπουργός αναπληρωτής τουρισμού Έλενα Κουντουρά. 
«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εκλογές. Τα πακέτα είναι κλεισμένα και οι τουρίστες έρχονται κανονικά. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και έχει καταλάβει ότι, η διαχείριση με ήθος είναι αυτή που μπορεί να μας βγάλει μπροστά. Φέραμε μία συμφωνία που μπορεί να έχει προοπτικές. Το θέμα είναι ποιος θα διαχειριστεί αυτή τη συμφωνία προς όφελος του ελληνικού λαού. Έχουμε χορτάσει από παραμύθια και από συμφωνίες που μόνο κακό μας έκαναν», συμπλήρωσε η κα Κουντουρά.

Η κ. Κουντουρά, ανέφερε ότι σύμφωνα και με εκτιμήσεις ανθρώπων του ΣΕΤΕ, τα 25 εκατομμύρια τουρίστες που ήταν ο στόχος για την εφετινή χρονιά, θεωρούνται δεδομένο, και αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός δεν αποκλείεται να προσεγγίσουμε τον αριθμό - έκπληξη που είναι τα 26 εκατ.
Υπογράμμισε δε ότι η προκήρυξη των εκλογών δεν έχει επηρεάσει καθόλου τις κρατήσεις και οι tour operators βλέπουν τον ρυθμό κρατήσεων να συνεχίζεται δυναμικά..
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, σε "τιτίβισμά" του, ανέφερε: "Υπό ομαλές πολιτικές εξελίξεις εκτιμώ για 2015 : Αφίξεις 26 εκ ( 24 εκ 2014 και 25 εκ πρόβλεψη ΣΕΤΕ ). Εσόδα 14,5 δις € ( 13,5 δις 2014 )".
Για να δούμε...
Εμείς επιμένουμε πάντως στο...ταμείο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου