Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Τέλος 0,83 € ανά διανυκτέρευση και ανά άτομο...


...στο Παρίσι για το Airbnb

Τέλος 0,83 € ανά διανυκτέρευση και ανά άτομο στην πόλη του Παρισιού, συμφώνησαν οι αρμόδιοι της Airbnb και ο δήμος των Παρισίων, ενώ οι ξενοδόχοι συνεχίζουν να διαμρτύρονται έντονα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην γαλλική πρωτεύουσα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της Airbnb.
Πιο αναλυτικά, η online εταιρία ενοικίασης κατοικιών συμφώνησε να εισπράτει «τουριστικό φόρο» για για τις μισθώσεις που προσφέρει στο Παρίσι για να αμβλύνει την κριτική που δέχεται, στην πιο επιτυχημένη πόλη του. 
Η Airbnb προσφέρει τώρα περισσότερα από 50.000 διαμερίσματα και σπίτια για ολιγοήμερη ενοικίαση, με τα ενοίκια να κυμαίνονται από 150 € (£ 109) το βράδυ έως 1.000 € (£ 730) στο Παρίσι.
Η αυξανόμενη δημοτικότητα του Airbnb έχει εξοργίσει τους ξενοδόχους, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων από τα πέντε αστέρων "παλάτια" της πόλης.
Επιπλέον, οι πολίτες της πόλης έχουν επίσης παραπονεθεί για τους θορυβώδεις επισκέπτες που διαταράσσουν την ηρεμία και τη γαλήνη στις περιοχές που νοικιάζουν κατοικίες. 
Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Παρίσι και να κάνουν χρήση των διαμερισμάτων ή κατοικιών από την Airbnb, πρέπει να πληρώσουν επιπλέον € 0,83 ανά άτομο, ανά βραδιά. 
Οι φόροι αυτοί θα πηγαίνουν απευθείας στις αρχές της πόλης. 
Τα ξενοδοχεία διαμαρτύρονται ότι ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος, καθώς οι ιδιοκτήτες των κατοικιών, που επιτρέπονται σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο να ενοικιάζουν το σπίτι τους για 12 εβδομάδες το χρόνο, δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια φορολογικά και άλλα βάρη. 
Από την πλευρά της, Airbnb έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν είναι ανταγωνιστική με τα πολυτελή ξενοδοχεία, καθώς η διαμονή στα προσφερόμενα σπίτια, προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου