Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

"Πετάει" η Ελλάδα στο Last minute στην αγγλική αγορά


- +115% η Ζάκυνθος (!!!), +62% η Κρήτη, +47% η Κέρκυρα

Η Ελλάδα και τα νησιά της αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί για τους τουρίστες που προγραμματίζουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή, καθώς υπάρχει αύξηση των συγκεκριμένων κρατήσεων κατά μέσο όρο 58% σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με το “Οn The Beach.” 
Το online ταξιδιωτικό πρακτορείο σύγκρινε τις κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 20 Απριλίου και 15 Ιουνίου με τις αναχωρήσεις μετά την 1η Ιουνίου και προέκυψε ότι η Ζάκυνθος ηγείται των “διακοπών της τελευταίας στιγμής” με μία αύξηση 115% σε σχέση με πέρυσι. 
Άλλα ελληνικά νησιά που εμφανίζουν εξίσου καλά νούμερα είναι η Κρήτη (+62%), η Κέρκυρα(+47%), η Κώς (+42%) και η Ρόδος (+30%).
Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής κινούνται ανοδικά και στην Ισπανία με μία αύξηση της τάξεως του 54% σε σχέση με πέρυσι.
Η ανέκαθεν δημοφιλής περιοχή της Costa Brava είναι η “πρωταθλήτρια” Ισπανίας με την εντυπωσιακή αύξηση του 199% το 2014.
Τα τουριστικά θέρετρα στην Costa Blanca γέμισαν απο τουρίστες καθώς αυξήθηκαν κατά 72% οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Άλλοι προορισμοί που αποδείχτηκαν δημοφιλείς για διακοπές της τελευταίας στιγμής είναι το Μποντρούμ στην Τουρκία(+75%), oι Βαλεαρίδες Νήσοι στην Μινόρκα(+67%) και η Πάφος της Κύπρου (+35%).
Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Alistair Daly υπεύθυνος Μάρκετινγκ του “On the Beach δήλωσε:
“Τα δεδομένα από τις κρατήσεις δείχνουν ότι το 2015 θα είναι μια ιδιαίτερη χρόνια για τις διακοπές της τελευταίας στιγμής καθώς πολλοί τουρίστες θα θελήσουν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα το κλίμα ανατρέπεται καθώς οι Άγγλοι τουρίστες εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής.“

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου