Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επαναπροσδιορίζει το επιχειρείν


 • Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα, Αριστεία- Re:Business 2015


Στις 26 Ιουνίου 2015 το MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου επαναπροσδιορίζεται με το -ανοιχτό προς το
κοινό- συνέδριο re:Business | Reinventing Business. Κορυφαίοι CEOs διεθνών, επιτυχημένων start-up και επιχειρήσεων, καταξιωμένα διοικητικά στελέχη από όλο τον κόσμο καθώς και φοιτητές, θα βρεθούν στο Ζάππειο Μέγαρο για ένα ολοήμερο συνέδριο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 ετών του μεταπτυχιακού.

 
Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη γενιά αποφοίτων του MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του πρώτου MBA στην Ελλάδα, που μετρά συνολικά περισσότερους από 1.800 αποφοίτους, οι οποίοι επανδρώνουν πλέον τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, το MBA επαναπροσδιορίζεται. 6 ενότητες και 24 ομιλητές συνολικά, με διαφορετική σύνθεση ομιλιών στην κάθε ενότητα θα θίξουν σημαντικά θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, επενδύσεων & επιχειρηματικότητας, με αναφορές και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα start-ups.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες δράσεις στο χώρο του Ζαππείου, στοχεύοντας στην αλληλεπίδραση του κοινού με την πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και την ανάδειξη της ιστορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπως ένα Social Entrepreneurship Communities Corner, ένας πάγκος με αντικείμενα εποχής, memorabilia, κ.ά..

1 σχόλιο:

  1. Ειναι σίγουρο οτι με τα νέα δεδομένα στο Παγκόσμιο Επιχειρείν,η αλλαγή προβληματισμού,η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό των οικονομικών θεωριών ,η αλλαγή της λογικής του `60-`70 ευχομαι να γινει πρός την κατευθυνση που αρμόζει στις σημερινές συνθήκες που προσδιορίζουν σκεπτικά με βαση την κυριαρχία της μεχρι πρότεινος κλειστής οικονομίας της Κίνας.
    Η πληροφορία,το διαχρονικό οπλο της Οικονομίας και της κυριαρχίας καθε κράτους,είναι κοινό μεσο λόγω του Ιντερνέτ.
    Αρα,οι γωνίες που είναι ακαλυπτες και οι οποιες ενδεχομένως να αποτελούν νησίδες καινοτομίας,θα πρεπει να εντοπισθούν και να αναπτυχθούν,με τα Ελληνικά δεδομένα και με τους νέους Ελληνες Επιστήμονες.
    Για μένα,ο Τουρισμός εμπεριέχει πολλές τετοιες κρυφές γωνιές ,αρα το κράτος θα πρέπει αυτόν τον τομέα να τον δει σαν μία βαση για δημιουργία παράλληλων δημιουργικών Επιχειρήσεων.
    Το ερώτημα είναι αν με το ανοιγμα των Επαγγελμάτων,η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει τις Ελληνικές Επιχειρήσεις ωστε να μην βλέπουμε οτι εχει ενδιαφέρον να καλύπτεται αμαεσα από Ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή