Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΗΑΤΤΑ: Συμμετοχή στο Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Workshop


Δυναμική ήταν η συμμετοχή του ΗΑΤΤΑ στο Ελληνοτουρκικό Τουριστικό Workshop που διοργανώθηκε στη Σμύρνη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα.
Κύριος στόχος του workshop, το όποιο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ήταν η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών και η διαμόρφωση στρατηγικών συνεργασίας μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων Ελλάδας- Τουρκίας. 
Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, εκπροσωπώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, στην επίσημη ομιλία του τόνισε την ανάγκη αμοιβαίας συνεργασίας των επιχειρήσεων των δύο χωρών τόσο στην σύννομη ανταλλαγή τουριστών, όσο και στις κοινές προσπάθειες για τη δημιουργία κοινών πακέτων Ελλάδας- Τουρκίας και προώθησής τους σε τρίτες, υπερπόντιες κυρίως, αγορές.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσιλίδης έδωσε έμφαση στην ανάγκη σεβασμού και τήρησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για την οργάνωση εκδρομών και ταξιδίων στην Ελλάδα, τόσο από τις Τούρκικες όσο και από τις Ελληνικές επιχειρήσεις, ανακοινώνοντας την συμφωνία του ΗΑΤΤΑ με τον TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies) για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την προάσπιση και τήρηση της αμοιβαιότητας μεταξύ των τουριστικών γραφείων/ διοργανωτών εκδρομών. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στην από κοινού ανάπτυξη πακέτων διακοπών «2 center holidays» Ελλάδας- Τουρκίας για τουρίστες μακρινών αγορών (πχ. Βόρεια και Νότια Αμερική, Κίνα, Ινδία, κλπ) και στις κοινές ενέργειες για την προώθησή τους, όπως διοργάνωση εκθέσεων, roadshows, workshops, στις εν λόγω χώρες. 
Στο περιθώριο του workshop ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και ο Πρόεδρος του TURSAB, Mr. Basaran Ulusoy, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για το σχεδιασμό και τη δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών στη μακροχρόνια συνεργασία των δύο Συνδέσμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου