Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Κλαυσίγελος με το ΦΠΑ των νησιών


Δε νομίζω να υπάρχει λέξη στην ελληνική γλώσσα, που να μπορεί να αποτυπώσει το αλαλούμ που υπάρχει αυτή τη στιγμή με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. 
Γελοιότητα, ανευθυνότητα, ερασιτεχνισμός, κλαυσίγελος, φαρσοκωμωδία και δεν ξέρω εγώ τι άλλο μπορεί να πει κανείς. 
Ότι και να πει πάντως "μέσα είναι". 
Μετά λοιπόν την πρωτοφανή κινητοποίηση των νησιωτών του νοτίου Αιγαίου, αναγκάστηκαν γραμματείς, φαρισαίοι, βουλευτές και όλοι οι υπόλοιποι να δηλώσουν ότι Βαλαβάνη και Σταθάκης λένε μπούρδες, ότι τα βγάζουν από το μυαλό τους, ότι θα τους δείρουν, θα τους εξορίσουν, δεν θα τους παίζουν, και εν τέλει ότι δεν θα ψηφίσουν οποιαδήποτε τέτοια ρύθμιση. 
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, βγαίνει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωποσ Γαβριήλ Σακκελαρίδης και κάνει την ακόλουθη δήλωση: 
«Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά. «Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί», είπε και πρόσθεσε, όμως, πως «η συζήτηση είναι ανοικτή- αυτό που έχει πει, δηλαδή κι η κ. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά, σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group».
Στη "συζήτηση του παραλόγου" παρενέβη και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης αναφέροντας τα αυτονόητα: "Η συνταγή του ΔΝΤ για αυξήσεις του ΦΠΑ στη διαμονή και την εστίαση αποδείχθηκε καταστροφική, όπου εφαρμόστηκε. 
- Στην Τσεχία, όπου ο ΦΠΑ διαμονής είναι 15% και της εστίασης 21% οι αφίξεις παρέμειναν στάσιμες την τελευταία 10ετία: 9 εκατομμύρια ήταν το 2004, 9 εκατομμύρια παρέμειναν το 2014 
- Στην Ουγγαρία, όπου ο ΦΠΑ διαμονής είναι 18% και της εστίασης 27% οι αφίξεις μειώθηκαν στην 10ετία: από 12 εκατομμύρια το 2004 συρρικνώθηκαν στα 10 εκατομμύρια πέρυσι. Στην Ελλάδα, όπου ο ΦΠΑ διαμονής είναι 6,5% και της εστίασης 13% οι αφίξεις απογειώθηκαν: από 13 εκατομμύρια το 2004 στα 22 εκατομμύρια το 2014". 

Τσίρκο μα την Παναγία μέρες που είναι!!!

1 σχόλιο:

  1. Να δουμε απο που θα εχουν εσωδα μετα !!!! Ο Τουρισμος ειναι η ΜΟΝΗ βιομηχανια που εχει η Ελλαδα και παει καλα γιατη βασιζετε στην ιδιοτικη πρωτοβουλια και εχουν βαλθει να την καταστρεψουνε και αυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή