Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Στην Έλενα Κουντουρά η ΕΠΕΣΤ


Σύσκεψη για την αναπτυξιακή προοπτική του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του Υachting πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προεδρείου της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά. 
Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση της Υπουργού για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό και ειδικότερα το Yachting. 
Το προεδρείο της ΕΠΕΣΤ παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση στο Ελληνικό Yachting και τις προοπτικές που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι και το 2015 προβλέπεται να είναι μια χρονιά ανάπτυξης του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού. Η χώρα μας παρόλη την οικονομική κρίση φαίνεται και φέτος να βγαίνει ενισχυμένη από την γεωπολιτική συγκυρία που έχει δημιουργηθεί στη Μεσόγειο. 
Η υπουργός από την πλευρά της δήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τον θαλάσσιο τουρισμό, ο οποίος θα αποτελέσει βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.
Εκτενής συζήτηση έγινε και για το Ναυτικό Σαλόνι του Πόρου – East Med Yacht Show, το οποίο διεξάγεται στις 29 Απριλίου 2015 έως 3 Μαΐου 2015 υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του Yachting στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να προσελκύσει τα καλύτερα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και πληθώρα επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Το Ναυτικό Σαλόνι του Πόρου συνδιοργανώνουν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) και ο Δήμος Πόρου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου