Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Συνέδριο Τουρισμού Υγείας στην Αθήνα


"Σκοπός μας είναι η Ελλάδα με μια εθνική στρατηγική τουρισμού να καθιερωθεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής και σε αυτή την κατεύθυνση ο τουρισμός υγείας με την σύμπραξη των φορέων των ιατρικών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης". Tην επισήμανση αυτή έκανε σήμερα μιλώντας σε Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού Υγείας στην Αθήνα, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού 'Ελενα  Κουντουρά. 
Όπως είπε η κα. υπουργός "Ο ιατρικός τουρισμός, ως ειδική κατηγορία του τουρισμού υγείας, αν και νέος για τα ελληνικά δεδομένα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Εντάσσεται στις θεματικές ενότητες που προχωρούν με γρήγορο ρυθμό. Αποτελεί μια ειδική μορφή τουρισμού που σχετίζεται με την επιστήμη εμπλουτίζει το ελληνικό τουριστικό προϊόν και προσφέρει υπεραξία. Σε αυτό βέβαια ρόλο διαδραματίζει και η επιστημονική επάρκεια των ελλήνων γιατρών. Τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για να εισέλθουμε στο διεθνή ανταγωνισμό είναι η υψηλή εξειδίκευση του επιστημονικού δυναμικού και οι πολλές και επαρκείς υποδομές που διαθέτουμε και η ποιότητα των υπηρεσιών μας. Ο κόσμος του τουρισμού έχει εκφράσει την επιθυμία να στηρίξει την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και από την πλευρά της η Πολιτεία κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση με τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου. Στην Ελλάδα διαμορφώνεται από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Τουρισμού και έχουν καθοριστεί οι προϋποθέσεις για την άσκηση της δραστηριότητας του Ιατρικού τουρισμού, τα προαπαιτούμενα για την εγγραφή στο Μητρώο παρόχων Ιατρικού Τουρισμού και η χορήγηση Ειδικού Σήματος Ιατρικού Τουρισμού". 
Και κατέληξε: "Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που άπτονται του τουρισμού υγείας η πολιτική μας θα κινηθεί στους άξονες: 
• Καθορισμού ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης για τον τουρισμό υγείας 
• Διαμόρφωσης κατάλληλου πλαισίου για την εξασφάλιση πιστοποιημένων ποιοτικών υποδομών και υπηρεσιών 
• Σχηματισμού δικτύου των παρόχων όλων των υπηρεσιών τουρισμού υγείας 
• Στοχευμένης επικοινωνίας του τουρισμού υγείας και των επιμέρους μορφών του με σύγχρονα μέσα προβολής όπως κοινωνικά δίκτυα, διαδίκτυο κλπ. 
Σκοπός μας είναι η Ελλάδα με μια εθνική στρατηγική τουρισμού να καθιερωθεί στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής και σε αυτή την κατεύθυνση ο τουρισμός υγείας με την σύμπραξη των φορέων των ιατρικών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης. 
Εμείς θα εργαστούμε σε αυτό το πλαίσιο και παράλληλα είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε συγκεκριμένες προτάσεις από τους ανθρώπους που έχουν την τεχνογνωσία στον τουρισμό υγείας, προκειμένου να συμβάλουμε όλοι στην επίτευξη της επανεκκίνηση της ελληνική οικονομίας».

1 σχόλιο:

  1. Η θεωρία της Υφυπουργού είναι καλή.....αλλά μήπως θα μπορούσε να είναι λίγο πιο προσεκτική σε εκφράσεις όπως "πολλές και επαρκείς υποδομές". καλά θα είναι να ενημερωθεί για το τί σημαίνει επαρκείς υποδομές και βέβαια ποιότητα υπηρεσιών και εδώ ανήκουν τα θέματα επικοινωνία (ξένες γλώσσες) με τους επισκέπτες ιατρικού τουρισμού, καθαριότητα χώρων, νοοτροπία προσωπικού κλπ. Όσο για το θέμα επικοινωνίας του τουρισμού υγείας......βεβαίως όταν όμως έχουν τακτοποιηθεί όλα τα προαπαιτούμενα με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές και τάσεις αγορών. Για ότι αφορά την τεχνογνωσία πολύ ωραία τα λέει, αλλά εάν δεν αφήσουν τους εξειδικευμένους επιστήμονες και συμβούλους τουρισμού να συνεισφέρουν, τότε θα γίνουν όλα πάλι ερασιτεχνικά και στο ποδί. Καλή τύχη....Με συναδελφικό σεβασμό Ανδρέας Στεφανής (http://www.stefanis-consulting.de)

    ΑπάντησηΔιαγραφή