Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτσι ταξιδεύουν οι Ρώσοι. Δείτε την ακτινογραφία...


...της ρωσικής τουριστικής αγοράς, όπως διαμορφώνεται για το 2015!!!

- Δείτε εδώ όλη την έρευνα 
- Δεύτερη η Ελλάδα μετά την Τουρκία !!!
- 14 ημέρες η μέση διάρκεια, σε 4στερα ξενοδοχεία η πλειοψηφία
- Κολύμπι, εκδρομές και ηλιοθεραπεία οι πρώτες επιλογές
- 45% πληρώνουν με μετρητά (!!!)

Για να μπει με το "δεξί" η ημέρα των εγκαινίων της ΜΙΤΤ, είπαμε πρωί πρωί να σας κάνουμε ένα "δωράκι", από αυτά που σας έχουμε συνηθίσει: ένα αποκλειστικό για το πως ταξιδεύουν οι Ρώσοι, τι ζητούν στις διακοπές τους, πως κλείνουν τις διακοπές τους, τι προσέχουν στα ξενοδοχεία και γενικά μια πλήρη "χαρτογράφηση" των ταξιδιωτικών τους συνηθειών. 
Πρόκειται για μια έρευνα που διενεργήθηκε στα τέλη του 2014 από την Gfk Russia, για λογαριασμό της TUI Russia και περιλαμβάνει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, αφού χαρτογραφεί πλήρως τις καταναλωτικές συνήθειες των Ρώσων τουριστών. 
Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις διεθνές προδιαγραφές ISO 20252, έγινε online (CAWI) σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και το δείγμα είχε ως εξής:
-­‐ Άντρες 44% γυναίκες 56% 
-­‐ Ηλικία 18-­‐70 χρονών 
-­‐ 80% έχουν ανώτατη εκπαίδευση 
-­‐ 74% παντρεμένοι 
 -­‐ 62% έχουν παιδι 
-­‐ Τουλάχιστον 1 φορά κατά τους τελευταίους 12 μήνες έχουν κάνει διακοπές στη θάλασσα -­‐ Θα κάνουν πάλι διακοπές στη θάλασσα 
-­‐ Το οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται από 40.000 ρούβλια και πάνω/μήνα 
Ας δούμε λοιπόν τι αποκαλύπτει η έρευνα. 
Κατ' αρχάς όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς χώρες για διακοπές, προηγείται η Τουρκία με 43% και ακουλουθεί η Ελλάδα στη δεύτερη θέση με 40%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αίγυπτος αλλά και η Ιταλία με 38% κι στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 32%. 
Το 74% των Ρώσων κάνουν διακοπές με τον-τη σύζυγο ή συγγενείς, ενώ το 40% με φίλους. Το κολύμπι με 85% είναι η πιο δημοφιλής και επιθυμητή δραστηριότητα στις διακοπές, και ακολουθούν οι εκδρομές με 83% και η ηλιοθεραπεία με 76%. 
Ο κάθε Ρώσος τουρίστας κάνει κατά μέσο όρο 1,65 ταξίδια το χρόνο, με μέση διάρκεια 14 ημέρες (!!!). 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι το 81% των ερωτηθέντων επιλέγει διακοπές στο εξωτερικό στη θάλασσα. Το 56% των ερωτηθέντων προτιμά ξενοδοχείο 4 αστέρων για τις διακοπές του, το 36% 5 αστέρων και το 36% 3 αστέρων, ενώ το 71% προτιμά all inclusive και το 64% επιλέγει το full board. 
Το διαδίκτυο με ποσοστό 86% είναι η πρώτη πηγή πληροφόρησης για το ταξίδι και ακολουθούν η οικογένεια και οι ταξιδιωτικές εκπομπές. 
Ως προς τον τρόπο πληρωμής, το 45% των τουριστών πληρώνουν με μετρητά, το 30% με πιστωτικές κάρτες και το υπόλοιπο 25% με χρεωστικές κάρτες. 
Καλό διάβασμα, καλή μέρα και καλά αποτελέσματα στην ΜΙΤΤ!!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου