Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Οι 5 τάσεις του τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο!!!


Η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός σε συνδυασμό με την μεγάλη απήχηση που έχει η “δυτική μοναρχία” καθιστούσαν πάντα το Ηνωμένο Βασίλειο πόλο έλξης για πλήθος τουριστών. Τα τελευταία χρόνια στην αγορά έχουν παρατηρηθεί αρκετές αλλαγές ιδιαίτερα στον εγχώριο τουρισμό. 
Το tourism-review.com παρουσιάζει τις πέντε πιο σημαντικές τάσεις που φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερο τον Αγγλικό τουρισμό σήμερα.
Διακοπές αναψυχής και οικογενειακές συγκεντρώσεις.  
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πολλοί ντόπιοι τουρίστες προσπαθούν να συνδέσουν τις εκδρομές με φίλους και οικογένεια τους με τις διακοπές αναψυχής. 
Καθώς το “μπατζετ” είναι περιορισμένο, οι καταναλωτές επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους αξιοποιώντας οικογενειακές στιγμές και μετατρέποντας reunions σε εκδρομές αναψυχής .Αυτή η τάση θα συνεχίσει να εντείνετε ακόμη και αφού βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες .Η αλλαγή της δημογραφικής εικόνας του Ηνωμένου Βασιλείου συμβάλει επίσης στον συνδυασμό των εξορμήσεων με την οικογένεια ή με φίλους με την αναψυχή 
Οι διακοπές σε spa γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. 
Αρκετά είδη εσωτερικού τουρισμού αναψυχής φαίνεται να κερδίζουν επίσης από τις διευρυμένες τάσεις. 
Ο τουρισμός υγείας, όπως τα spa για παράδειγμα πέρα του ότι προτιμάται από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους για λόγους υγείας φαίνεται να επιλέγεται και απο καταναλωτές που αναζητούν ένα απολαυστικό διάλειμμα από την καθημερινή πίεση. 
Δεν αναζητούν μόνο οι νέοι την περιπέτεια 
Οι δημογραφικές αλλαγές που αναφέρθηκαν παραπάνω δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού περιπέτειας .
Ο καθιστικός και βαρετός σύγχρονος τρόπος ζωής θα ωθήσει όλο και περισσότερο κόσμο στην αναζήτηση της περιπέτειας στον ελεύθερο χρόνο τους. Η επόμενη γενιά συνταξιούχων θα είναι περισσότερο ενεργή και “νέα” : αυτό τους καθιστά ιδανικούς πελάτες γι' αυτό το είδος διακοπών. 
Aστικοί ή αγροτικοί προορισμοί; 
Σε ότι αφορά τους τύπους των προορισμών , τόσο οι αστικοί όσο και οι αγροτικοί προορισμοί έχουν εμφανίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς καινούριες δραστηριότητες που χαρίζουν νέες εμπειρίες προσελκύουν ντόπιους τουρίστες. Ή αύξηση των αξιοθέατων και ανακατασκευή – ανακαίνιση πολλών πόλεων έχει τροφοδοτήσει την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού ενώ αντίθετα η αστικοποίηση έχει κάνει την ύπαιθρο να φαίνεται πιο ελκυστική. 
Ωστόσο, οι νέοι δεν φαίνεται να έλκονται από τους αγροτικούς προορισμούς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και τα δύο είδη προορισμών να μπορέσουν να επωφεληθούν από τον μεγάλο αριθμό “ διαλειμμάτων ”- εξορμήσεων που κάνουν οι καταναλωτές προκειμένου να απολαύσουν ένα διαφορετικό είδος διακοπών .
Μία από τις μελλοντικές επιπτώσεις αυτής της τάσης είναι το ότι οι καταναλωτές θα συνδυάζουν διαφορετικά είδη προορισμών σε μία εκδρομή . 
Αυτό το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι η συνεργασία των επαγγελματιών του τουρισμού σε αυτούς τους διαφορετικούς προορισμούς και όχι ο ανταγωνισμός, προκειμένου να προωθηθεί συνολικά το τουριστικό προϊόν. 
 Τα παραθαλάσσια θέρετρα προσαρμόζονται αυξάνοντας τις παροχές. 
Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την προοπτική του Βρετανικού παραθαλάσσιου τουρισμού. 
Πολλά θέρετρα δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν περιοχές με προβλέψιμο- καλό καιρό το καλοκαίρι και καθαρές-αγνές παραλίες. 
Παρ' όλα αυτά αν και ο συνδυασμός παραλίας και λιακάδας είναι κάτι πολύ σημαντικό δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να επισκεφτεί κάποιος μια παραλία. Τα περισσότερα θέρετρα έχουν προσαρμοστεί βρίσκοντας νέους τρόπους για να προσελκύσουν νέους τουρίστες .Η αλλαγή στα δημογραφικά στοιχεία της Αγγλίας ίσως βοηθήσει ακόμα περισσότερο αυτά τα ξενοδοχεία στο μέλλον. Με περισσότερους νέους και παιδιά στην αγορά , ένα οικογενειακό και εύκολα προσβάσιμο ξενοδοχείο θα αποτελεί ιδανική λύση για τις οικογενειακές διακοπές.
Στην Αγγλία πολλά παραθαλάσσια θέρετρα μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες οι οποίες πηγάζουν από πολλούς διαφορετικούς τομείς όπως του αθλητισμού και της κουζίνας.
Στο μεταξύ το μοναδικό συναίσθημα και η αίγλη που προσφέρει μια παραθαλάσσια περιοχή αναβιώνει σε πολλούς επισκέπτες που επιστρέφουν σε αυτές τις περιοχές μετά από καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου