Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Συμβαίνουν και στην ...Εσπερία!!!


Προβλήματα αντιμετώπισαν το βράδυ της Παρασκευής οι πτήσεις από και προς το Λονδίνο. 
Ο εναέριος χώρος του Λονδίνου έκλεισε, εξαιτίας βλάβης στο σύστημα υπολογιστών, το οποίο λύθηκε λίγο αργότερα. 
Με καθυστερήσεις πραγματοποιούνταν οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Λονδίνου. Πάντως, η πλήρης εξομάλυνση του προγράμματος θα έπαιρνε αρκετή ώρα. Αρχικά, η υπηρεσία Eurocontrol, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια στις αεροπορικές μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος του Λονδίνου έκλεισε μέχρι τις 21:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος). 
Λίγο αργότερα, οι βρετανικές υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας (NATS) ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα στο σύστημα πληροφορικής λύθηκε. 
«Είμαστε στη διαδικασία επιστροφής στην ομαλή λειτουργία» ανέφερε η ανακοίνωση. Το τεχνικό πρόβλημα εντοπίστηκε στο κέντρο ελέγχου Σουάνγουικ στο Χαμσάιρ.
Το αεροδρόμιο Χίθροου είχε ανακοινώσει ότι οι πτήσεις «πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις» και ότι δεν πραγματοποιούνταν προσγειώσεις ή απογειώσεις αεροσκαφών. 
Το Γκάτγουικ αρχικά ανακοίνωσε ότι δεν αναχωρούν αεροσκάφη, αλλά οι αφίξεις δεν έχουν επηρεαστεί. Αργότερα ανέφερε πως οι αναχωρήσεις συνεχίστηκαν, αλλά σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις. 
Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ στη βόρεια Αγγλία είχε ανακοινώσει ότι δεν επηρεάζεται από το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Λονδίνου και είχε δηλώσει έτοιμο να υποδεχθεί πτήσεις που εκτρέπονται. 
«Απλά απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Πάτρικ Μακλάφλιν, το χάος που προκλήθηκε στις αεροπορικές μεταφορές στη χώρα, λόγω του προβλήματος στα ηλεκτρονικά συστήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. «Οποιοδήποτε πρόβλημα στο σύστημα αεροπορικών μεταφορών μας είναι ζήτημα που εγείρει έντονη ανησυχία, ιδίως αυτή την εποχή του χρόνου, ενώ πλησιάζουμε την εποχή των εορτών» υπογράμμισε ο Μακλάφλιν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. «Τα προβλήματα αυτής της κλίμακας είναι απλά απαράδεκτα και ζήτησα από τη NATS μια πλήρη εξήγηση για το συμβάν που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα». «Θέλω επίσης να πληροφορηθώ ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να προληφθεί η επανάληψη ενός τέτοιου γεγονότος» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου