Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Χρονιά ρεκόρ το 2014 για τον διεθνή Τουρισμό!!!


- Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα!!!
- Με ρεκόρ διεθνών τουριστικών αφίξεων αναμένεται να κλείσει το 2014 
Ο διεθνής τουρισμός αναμένεται να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ μέχρι το τέλος του 2014, με πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια τουρίστες να ταξιδεύουν σε διεθνής προορισμούς μέσα σε ένα χρόνο. 
Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2014, ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων αυξήθηκε κατά 5%, σύμφωνα με την έκθεση UNWTO World Tourism Barometer , μία αύξηση που ξεπέρασε τις προσδοκίες. 
Το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014 ο όγκος των τουριστών που ταξιδεύουν και διανυκτερεύουν σε διεθνείς προορισμούς ανήλθε σε 978 εκατομμύρια, 45 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2013. 
Με μια αύξηση της τάξης του 4,7%, ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται με μεγαλύτερα ποσοστά από την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη του UNWTO για την περίοδο 2010-2020 (+ 3,8%). 
Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφηκε στην Αμερική (+ 8%), ακολούθησε η Ασία και ο Ειρηνικός (+ 5%) και η Ευρώπη (+ 4%).

Πιο αναλυτικά , η Βόρεια Αμερική (+ 9%) και η Νότια Ασία (+ 8%) ήταν οι περιοχές που πρωταγωνίστησαν καταγράφοντας την μεγαλύτερη αύξηση , 7% αύξηση σημείωσαν οι περιοχές στην Νότια και Βόρεια Ευρωπη συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών γύρω από την μεσόγειο καθώς και η Βόρειο-Ανατολική Ασία.
«Δεδομένης αυτής της τάσης, ο διεθνής τουρισμός αναμένεται να κλείσει το 2014 με αριθμούς ρεκόρ", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, Taleb Rifai. "Αυτά είναι αξιοσημείωτα αποτελέσματα δεδομένου του ότι πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν γεωπολιτικές προκλήσεις και προβλήματα που συνδέονται με τη Δημόσια Υγεία, ενώ η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη μάλλον συνεχίζει να παραμένει εύθραυστη και άνιση», πρόσθεσε.
"Το πιο σημαντικό είναι πως βλέπουμε μια αυξανόμενη πολιτική δέσμευση για τον τομέα του τουρισμού σε πολλές χώρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, διότι ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς που μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην μείωση της ανεργίας σε μια στιγμή που η δημιουργία θέσεων εργασίας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους ", πρόσθεσε. Αμερική: τα καλύτερα αποτελέσματα της τελευταίας δεκαετίας Η Αμερική (+ 8%) ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2014, ανακάμπτοντας σημαντικά από τα υποτονικά ποσοστά του προηγούμενου έτους. Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση της περιοχής από το 2004, όταν ο διεθνής τουρισμός ανέκαμψε σημαντικά, μετά το ξέσπασμα του SARS το 2003. Η Βόρεια Αμερική, η Καραϊβική, η Κεντρική Αμερική και η Νότια Αμερική –παρουσίασαν διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το 2013 , ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για την Βόρεια Αμερική λόγω της μεγάλης αύξησης του ρυθμού ανάπτυξης στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. Οι διεθνείς αφίξεις στην Ασία και τον Ειρηνικό αυξήθηκαν κατά 5% (μέχρι τον Οκτώβριο), επιβεβαιώνοντας την αυξητική τάση στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Τα καλύτερα ποσοστά ανάπτυξης σημειώθηκαν στη Νότια Ασία (+ 8%), με επικεφαλή την Ινδία (+ 7%), και την Βόρεια-Ανατολική Ασία (+ 7%), όπου δημοφιλείς προορισμοί, όπως η Ιαπωνία και η Δημοκρατία της Κορέας εμφάνισαν διψήφια ποσοστά ανάπτυξης. Οι αφίξεις στην Ωκεανία αυξήθηκαν κατά 6%, λόγω κυρίως της αύξησης των αφίξεων στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Στη Νότιο-Ανατολική Ασία (+ 2%), η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σε σύγκριση με το 2012 και το 2013.
Η Ευρώπη, η περιοχή που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, παρουσίασε αύξηση 4% στις διεθνείς αφίξεις τουριστών μέχρι τον Οκτώβριο, αναλυτικότερα στη Βόρεια και Νότια Ευρώπη η αύξηση άγγιξε το 7%, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης παρουσίασαν γνωστοί δημοφιλείς προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Μάλτα. 
Ο διεθνής τουρισμός δεν αυξήθηκε το ίδιο εντυπωσιακά στην Δυτική Ευρώπη όπου η αύξηση ήταν μόλις 2%.
Καμία μεταβολή δεν σημειώθηκε σε σχέση με πέρσι στις αφίξεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη , μένοντας μακριά από την αύξηση 8% στις αφίξεις που παρουσίαζαν κατά μέσο όρο τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στη Μέση Ανατολή, εκτιμάται ότι είναι πάνω από 4% (κατά τους πρώτους δέκα μήνες του 2014), ανακάμπτοντας από την πτώση που εμφάνιζε η περιοχή από το 2011.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της έκθεσης η Αίγυπτος, η Ιορδανία, ο Λίβανος και τη Σαουδική Αραβία εμφάνισαν θετικό ρυθμό ανάπτυξης βελτιώνοντας σημαντικά τα ποσοστά τους σε σύγκριση με το 2013.
Ο αριθμός των διεθνών αφίξεων στην Αφρική παρουσίασε αύξηση 3% (μέχρι τον Οκτώβριο) με την Βόρεια Αφρική να παρουσιάζει 2% αύξηση. Οι Αφίξεις στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής αυξήθηκαν κατά 3%, παρά την έξαρση του ιού Εμπόλα σε χώρες της Δυτικής Αφρικής. Τα δεδομένα για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, παρ 'όλα αυτά, πρέπει να ερμηνευθούν με προσοχή, καθώς βασίζονται σε περιορισμένο αριθμό στοιχείων για τις περιοχές αυτές.
Τα πλήρη αποτελέσματα για τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις θα δημοσιευθούν στις 27 Ιανουαρίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου