Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Στην Κίνα ο δήμαρχος Ρόδου προσκεκλημένος του WTO !!!


- Ο δήμαρχος Ρόδου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Διεθνές Φόρουμ για τον Τουρισμό που γίνεται στην πόλη Zhenghou της Κίνας 

Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, προσκεκλημένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού,  είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδος, στο σημαντικό Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό με θέμα «Τουρισμός, Ήπια Ισχύς της πόλης Ανάπτυξης», που πραγματοποιείται στην πόλη Zhenghou της Κίνας από τις 15- 19 Νοεμβρίου 2014. 
Το Φόρουμ συνδιοργανώνεται από την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού, της Λαϊκής Κυβέρνησης της επαρχίας Heman της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO). Συμμετέχουν 23 πόλεις από Κίνα, 62 πόλεις από άλλες χώρες του πλανήτη και μόνο η Ρόδος από την Ελλάδα, καθώς και εμπειρογνώμονες από Διεθνείς Οργανισμούς.
Η οργανωτική επιτροπή του Φόρουμ γνωρίζοντας την εμπειρία του κ. Χατζηδιάκου και σε τουριστικά θέματα, τον επέλεξε ως βασικό ομιλητή στο πρώτο πάνελ με θέμα «H προώθηση της Ανάπτυξης της Smart City καθοδηγείται από την Επιστήμη και την Τεχνολογία». 
Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος, την πρώτη ημέρα των εργασιών του Φόρουμ, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την εξαιρετική τιμή να επιλέξουν το Δήμο Ρόδου και τον ίδιο προσωπικά, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σημαντικό αυτό συνέδριο, αναφέρθηκε στους κοινούς δεσμούς των δύο χωρών, Ελλάδος και Κίνας, χώρες με πλούσια ιστορία και παράδοση αιώνων, δεσμοί που ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργασία σε όλους τους τομείς. 
Επίσης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την προτίμηση που δείχνουν στο νησί μας και το επιλέγουν ως τόπο διακοπών τους, τόσο σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κατοίκων της φίλης χώρας, αναφερόμενος φυσικά στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Ρόδο. Ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την υιοθέτηση δράσεων με έμφαση στον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα. Οι νέες αυτές μορφές θα έχουν ως αποτέλεσμα την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής και θα συμβάλλουν στην τόνωση στης εξωστρέφειας και των επενδύσεων. 
Στο τέλος των εργασιών της δεύτερης μέρας του συνεδρίου οι δήμαρχοι πενήντα και πλέον πόλεων ανά τον κόσμο, ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Ρόδου, υπέγραψαν το Σύμφωνο Συνεργασίας Τουριστικών Πόλεων, σύμφωνο που εστιάζει σε θέματα κοινής συνεργασίας και δίνει ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία τους. 
Άλλα θέματα συζήτησης που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες τις δύο πρώτες ημέρες ήταν: Ενίσχυση της οικονομικής αναδιάρθρωσης μέσω της ανάπτυξης του τουρισμού αναψυχής, Αλληλεπίδραση της τουριστικής βιομηχανίας για την επίσπευση της κατασκευής του Διεθνούς Προορισμού, Παγκόσμιος Τουρισμός Πόλεων και άλλα.

Δείτε την επιστολή πρόσκλησης του Ταλέμπ Ριφάϊ:
Mr. Fotis Chatzidiakos
Mayor
Municipality of Rhodes
Eleftherias 1 Sq., 85100
Rhodes, GREECE
Ref: RPAP/RS/2014
Madrid, September 19
World Tourism Organization (UNWTO) - A Specialized Agency of the United Nations
Capitán Haya 42, 28020 Madrid, Spain. Tel: (34) 91 567 81 00 / Fax: (34) 91 571 37 33 – omt@unwto.org / unwto.org
Subject: Invitation to the International Mayor´s Forum on Tourism in Zhengzhou, China
Your Excellency,
On behalf of the World Tourism Organization (UNWTO), I wish to extend my cordial invitation to you for the forthcoming International Mayor´s Forum on Tourism (IMFT) which will be held in Zhengzhou, China from November 15 to 17, 2014.
The Forum is a biannual event initiated in 2008, hosted by Henan Provincial Government and organized by the China National Tourism Administration (CNTA). The forum is considered a major venue for mayors from worldwide tourism cities as well as experts within and beyond the tourism sector to share advanced concepts, knowledge and experiences in tourism development in cities. UNWTO has joined hands with CNTA and Henan as co-organizer of the Forum for 2014. The IMFT 2014 follows the theme `Tourism, Soft Power of City Development´ and will cover various activities such as the IMFT Conference and the World Tourism Cities Expo, to explore advanced concepts of tourism development and its unique role in accelerating the sustainable development of cities and tourism.
I would like to take this opportunity to express my sincere appreciation for your consideration and would be very grateful if you could accept my invitation and join us for this important event.
I look forward to the pleasure of hearing from you and to the opportunity of greeting you personally in China.
Yours sincerely,
Taleb Rifai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου