Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Επιστροφή στον κρατισμό


Ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, ανάπτυξη του κοινωνικού τουρισμού, αλλαγή του επενδυτικού μοντέλου (π.χ. αλιευτικά καταφύγια αντί για μαρίνες), αύξηση του κατώτατου μισθού, περιορισμό του θεσμού της μαθητείας στα ξενοδοχεία, ήταν μερικές από τις εξαγγελίες που έκανε μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τα Στρατηγικά Πλεονεκτήματα της Ελλάδας: Επενδύσεις & Ανάπτυξη», ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. 
Ο κ. Γαλιατσάτος ανέλυσε τις προθέσεις για ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, των συνεργατικών κινήσεων στο επιχειρείν και των ειδικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να στηρίξουν την επιμήκυνση της σεζόν. 
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί η επιχειρηματολογία του, η οποία εξαντλήθηκε στην "δημόσια" στρατηγική στο Τουρισμό και στην ανάγκη των εντονότερων παρεμβάσεων του κράτους στον χώρο. Έκανε λόγο μάλιστα για "συνεταιριστικά μικρά τουριστικά καταλύματα", καθώς και για μορφές "αλληλέγγυας οικονομίας".
Τέλος, ο περιφερειάρχης Ιονίων αναφέρθηκε εκτενώς στο σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα των Ιονίων Νήσων, καθώς και στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων στον χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου