Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Νέα απόφαση και στα χέρια της Τράπεζας Κύπρου η Aqua Sol


- 119,8 εκ. ευρώ τα δάνεια!!!

Στα χέρια του διαχειριστή της Τράπεζας Κύπρου, Ελευθέριου Φιλίππου, βρίσκεται πλέον η Aqua Sol Hotels και οι υπόλοιπες 10 συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες. Με νέα ενδιάμεση απόφαση που εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, μετά από νέα προσφυγή του παραλήπτη διαχειριστή, υποχρεώνει τη διοίκηση και τη διεύθυνση της Aqua Sol Hotels να δώσει πρόσβαση στα γραφεία και σε όλα τα δεδομένα του Συγκροτήματος, το οποίο πέραν του 1,5 έτους δεν ανταποκρίνεται στις δανειακές του υποχρεώσεις έναντι της Τράπεζας Κύπρου. 
Σύμφωνα με τον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ «Εκδίδεται διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται στην Εταιρεία Aqua Sol Hotels Pubiic Company Limited ή και διά των αξιωματούχων ή και υπαλλήλων ή και αντιπροσώπων ή και υπηρετών ή και εντολοδόχων της να εμποδίζει τον Ελευθέριο Ν. Φιλίππου ή και οποιοδήποτε πρόσωπο που ενεργεί εκ μέρους ή και για λογαριασμό του από του να εισέρχεται εντός του εγγεγραμμένου γραφείου της στην οδό Αποστόλου Βαρνάβα 10, Pelagos House, στη Λάρνακα ή και άλλα γραφεία ή ακίνητά της με σκοπό την ανάληψη κατοχής ολόκληρου του ενεργητικού της για την παραλαβή και διαχείρισή του», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστή του επαρχιακού δικαστηρίου Χ. Μαλακτού.
Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, στις 13 Οκτωβρίου η Τράπεζα Κύπρου απαίτησε την αποπληρωμή €119,8 εκατ. από την εταιρεία και ενεργοποιώντας όρο που αφορούσε την έκδοση ομολόγων κυμαινόμενης επιβάρυνσης, προχώρησε στον διορισμό παραλήπτη διαχειριστή. «Η Εταιρεία με τα ρηθέντα ομόλογα επιβάρυνε, με τη μορφή κυμαινόμενης εξασφάλισης, ολόκληρη την επιχείρηση και περιουσία της, οποιασδήποτε μορφής, που βρισκόταν οπουδήποτε, υφιστάμενη και μελλοντική, συμπεριλαμβανομένου και του κάθε κεφαλαίου που δεν είχε κληθεί και της φήμης και πελατείας της και όλων των εισπρακτέων και άλλων χρεών που οφείλονταν σε αυτήν και ήταν πληρωτέα ή θα καθίσταντο πληρωτέα από καιρού εις καιρόν», αναφέρεται στην απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου. 
Στην απόφασή του ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, δίνει περιθώριο στους νομικούς συμβούλους της Aqua Sol Hotels και των ιδιοκτητών της να παρουσιαστούν ενώπιόν του στις 22 Οκτωβρίου και να του παρουσιάσουν στοιχεία με τα οποία να δικαιολογείται η μη συνέχιση της ισχύος του απαγορευτικού διατάγματος που εκδόθηκε υπέρ του διαχειριστή. Ο «Φ» προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον κ. Παναγή, αλλά δεν κατέστη δυνατόν. 
Τέλος να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, νομικοί σύμβουλοι του παραλήπτη διαχειριστή, υποστήριξαν ότι έγινε μεταβίβαση εργασιών της Aqua Sol Hotels σε άλλη εταιρεία, η οποία ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου