Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

+25.000 δωμάτια το Ντουμπάϊ !!!


- 20 εκ. τουρίστες το 2020 και 160.000 δωμάτια οι στόχοι
- Σε δύο (!!!) μήνες η προέγκριση για ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας

Το Ντουμπάι έχει δει μια θεαματική αύξηση του τουρισμού του, που στηρίχθηκε στην μαζική κατασκευή ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών, σαν αποτέλεσμα της θέσπισης μιας σειράς από κίνητρα από τον Οργανισμό Τουρισμού, Εμπορίου και Μάρκετινγκ (DCTCM) του εμιράτου.
Μια σειρά από οδηγίες που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, επιτάχυναν ακόμη περισσότερο τις αδειοδοτικές διαδικασίες και αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων. 

Σύμφωνα με αυτές σε διάστημα μόνο δύο μηνών χορηγείται η προέγκριση για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου, ενώ μέσω ενός ενιαίου συστήματος σε επίπεδο τοπικό μειώνεται η γραφειοκρατία και επιταχύνονται όλες οι διαδικασίες. Οι νέες διαδιακσασίες θεσπίστηκαν μεταξύ άλλων και για την ανάπτυξη ξενοδοχείων τριών και τεσσάρων αστέρων. Ο Eissam Kazim, διευθύνων σύμβουλος της DCTCM, είπε ότι υπάρχει ανάγκη για φθηνότερα καταλύματα σε Ντουμπάι, αλλά όχι χαμηλών προδιαγραφών. Ο ίδιος προέβλεψε ότι μέχρι το 2016 θα υπάρχουν επιπλέον 25.000 δωμάτια και το 2020 το Ντουμπάι στοχεύει σε 160.000 νέα δωμάτια.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Αρχής  Τουρισμού, το Ντουμπάι σχεδιάζει να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επισκέπτες το 2020, σε σύγκριση με τα 10 εκατομμύρια το 2012.

Αυτό απαιτεί περισσότερα δωμάτια.
Ο κ. Kazim επανέλαβε ότι το Εμιράτο δεν προσδοκα μόνο αυξημένο αριθμό επισκεπτών, αλλά και τη διατήρηση των υψηλών προτύπων, για τα οποία είναι γνωστός ο προορισμός


Μήπως να αντιγράψουμε το σύστημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου