Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Γαστρονομία στην Χαλκιδική


Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Επαγγελματιών Αρναίας, διοργανώνει το γαστρονομικό-πολιτιστικό δρώμενο με τίτλο «Arnea KOUZINA Traditional», όπου το Σαββατοκύριακο 3, 4 & 5 Οκτωβρίου είκοσι (23) εκθέτες και τοπικοί παραγωγοί / μέλη του Οργανισμού θα παρουσιάσουν στο κοινό προϊόντα, γεύσεις, πιάτα και γαστρονομικές δημιουργίες, υπό την «εποπτεία» της επικεφαλής του Mount Athos Area KOUZINA, chef Ντίνας Νικολάου. 
Παράλληλα έξι (6) τοπικοί κοινωνικοί φορείς θα συνεργασθούν για μία ακόμη φορά, έτσι ώστε το καλλιτεχνικό μέρος της διοργάνωσης να αποτελέσει ωδή στην τοπική παράδοση και στις τοπικές πολιτιστικές ρίζες. 
Η δραστηριότητα αποτελεί μέρος του promo tour του Mount Athos Area KOUZINA 2015 και στοχεύει στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας και των προϊόντων του «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής στην ελληνική αγορά.
Μαθήματα μαγειρικής, χορωδίες και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα, μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις και προσφορά τοπικών προϊόντων, βόλτες με άλογα στο κατάφυτο άλσος, οινογευσίες, μουσικά σχήματα, ελληνικά γλέντια, διαγωνισμοί και επιδείξεις μεθόδων παραδοσιακής μαγειρικής…., όλα σε ένα τριήμερο πανηγύρι δημιουργίας και επικοινωνίας, το οποίο από την πρώτη κιόλας ημέρα εξασφαλίζει την καθολική συμμετοχή του κοινού. Το Arnea KOUZINA Tradiotional αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς και συνάντησης της τουριστικής δραστηριότητας και του τοπικού πρωτογενούς τομέα, ενώ προωθείται ως παραδειγματική μορφή εναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία συνθέτει και συνδυάζει τουριστικά φαινόμενα, καθιστώντας ως πόλο έλξης την παραδοσιακή πόλη της Αρναίας. Επιπρόσθετα αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της τοπικής κοινωνικής συνοχής, η οποία αποτελούσε αρχικό στόχο του Οργανισμού και δημιουργεί πλέον μεγαλουργήματα – πρότυπα για τις ελληνικές τοπικές κοινωνίες. 
Πληροφορίες για την όλη διοργάνωση αλλά και για το Mount Athos Area KOUZINA 2015 θα βρείτε στο www.mountathosarea.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου