Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο απόηχος του ανασχηματισμού...


- Θετικό ότι δεν είχαμε αλλαγές στον Τουρισμό 
- Προβληματισμός από κάποιες επιλογές 
- "Άσχημα" μηνύματα στην κοινωνία από την απομάκυνση Γεωργιάδη και όχι μόνο... 

Του Αγίου Πνεύματος ο ανασχηματισμός και ας ελπίσουμε ότι η ...χάρη του θα φωτίσει και όσους μπήκαν στην κυβέρνηση, αλλά και όσους αποφάσισαν για τις κινήσεις αυτές. 
Ας ξεκινήσουμε από τα δικά μας: 
Στον χώρο του Τουρισμού δεν υπήρξαν αλλαγές και αυτό ειναι αναμφισβήτητα θετικό. 
Οι μόνες αλλαγές που "αγγίζουν" τον Τουρισμό είναι στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου όμως η είσοδος στο σχήμα της Άντζελας Γκερέκου, σίγουρα θα βοηθήσει στις τουριστικές συναρμοδιότητες. 
Η αλλαγή στο Ανάπτυξης δεν θα επηρεάσει σημαντικά, δεδομένου ότι το ΕΣΠΑ κινείται πάνω σε κοινοτικές νόρμες, στα θέματα των επενδύσεων συνεχίζει ο Νότης Μηταράκης, και μένει μόνο ο αναπτυξιακός, για τον οποίο θα δούμε. 
Ο Νίκος Δένδιας σε κάθε περίπτωση έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής. 
Από την άλλη πλευρά όμως η απομάκρυνση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δούλεψε όσο ελάχιστοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και έφερε σε πέρας ουκ ολίγες "επικίνδυνες αποστολές", η αντικατάσταση του Θανάση Σκορδά από το Γεράσιμο Γιακουμάτο, για να χειριστεί ....διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, όπως επίσης και η αντικατάσταση της Ζέττας Μακρή που έστειλε ουκ ολίγες υποθέσεις στον εισαγγελέα, από τον τομέα ευθύνης της, μη λογαριάζοντας πολιτικό κόστος, στέλνουν λάθος μηνύματα στην κοινωνία:
Μην δουλεύετε, μην ανοίγετε μέτωπα, "στρογγυλές" πολιτικές και "κολλητηλίκια" για να μην ενοχλούμε κανέναν και όλα καλά. 
Έτσι δεν γίνεται προκοπή όμως 

Και μακάρι να διαψευστώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου