Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Πιστοποίηση για το εξαιρετικό Novotel της Αθήνας



- Το Novotel Athens πιστοποιήθηκε κατά ISO 14001, εφαρμόζοντας Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης 

Μετά από αυστηρό έλεγχο των εγκαταστάσεων του, το Novotel Athenes έχει λάβει την πιστοποίηση ISO 14001, ένα διεθνές σημείο αναφοράς σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. 
Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του προγράμματος της ACCOR για την αειφόρο ανάπτυξη, PLANET 21, η οποία έχει ως στόχο να πιστοποιήσει το 40% των ξενοδοχείων του Ομίλου μέχρι το 2015. 
Το Novotel Athenes ανέλαβε την πρωτοβουλία και κινητοποίησε τις ομάδες του για να ξεκινήσει η απαιτητική διαδικασία απόκτησης της εξωτερικής αυτής πιστοποίησης που ελέγχεται από ανεξάρτητο φορέα και ανανεώνεται ανά τριετία. Χρειάστηκε η προετοιμασία ενός έτους όλης της ομάδας για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των επιδόσεων του ξενοδοχείου, για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα μακροπρόθεσμο, καθημερινό σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η πιστοποίηση ISO 14001 εμπλέκει τα ξενοδοχεία σε μια συνεχή διαδικασία βελτίωσης, επισημαίνει τη δέσμευση των εργαζομένων και αυξάνει την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών.
Περιλαμβάνει : την κατάρτιση των εργαζομένων, την αυστηρή παρακολούθηση των απαιτούμενων κανονισμών, τον έλεγχο κατανάλωσης νερού και ενεργείας μέσω ενός ειδικού σχεδίου δράσης, την διαχείριση αποβλήτων καθώς και την εφαρμογή συστήματος ταξινόμησης τους, την χρήση πιο φιλικών με το περιβάλλον χημικών και προϊόντων καθαρισμού, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη συστηματική αντιμετώπιση καταγγελιών ή αιτημάτων σχετικά με το περιβάλλον και την εφαρμογή διαδικασιών για την κάλυψη πιθανής περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης.

Novotel: δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη 

Το 2008, η οικογένεια Novotel δεσμεύτηκε σε ένα διεθνές πρόγραμμα περιβαλλοντικής και κοινωνικής πιστοποίησης, το οποίο ονομαζόταν EarthCheck. Μέχρι το τέλος του 2012, 220 ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Novotel και Suite Novotel πιστοποιήθηκαν σε 34 χώρες.
Μέχρι το τέλος του 2013, 72 Novotel και Suite Novotel στη Γαλλία και 225 σε όλο τον κόσμο, είχαν ήδη πιστοποιηθεί με ISO 14001.
Ως μέρος του προγράμματος PLANET 21, ο Όμιλος στοχεύει να έχει το 40% του δικτύου του πιστοποιημένο με ISO 14001 μέχρι το 2015, ανεξαρτήτως των δομών ιδιοκτησίας των ξενοδοχείων (εκτός από το τμήμα προϋπολογισμού).
Στο τέλος του 2013, ο Όμιλος είχε 315 ISO 14001 πιστοποιημένες εγκαταστάσεις (Novotel, Suite Novotel και ibis) στη Γαλλία, και πάνω από 900 σε όλο τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία αυτή υποβοηθείται από την ανάπτυξη ενός e-learning που δημιουργήθηκε από την Accor και προσφέρει στα ξενοδοχεία βήμα προς βήμα βοήθεια με την εφαρμογή πιστοποίησης του ISO 14001.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου