Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τη Ρωσία!!!


Σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα ΔΟΣ Παναγιώτη Μίχαλου για τον συντονισμό των ενεργειών στη ρωσική αγορά, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την κρίση στην Κριμαία και στις σχέσεις Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αφιερώθηκε στον Τουρισμό. 
Μάλιστα ο ΗΑΤΤΑ προχώρησε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: "O Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) αντίκειται σε κάθε είδους μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας, η οποία είναι μία δύναμη ομόθρησκη και φίλα κείμενη προς την Ελλάδα. Ο ΗΑΤΤΑ εναντιώνεται στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής και απόφασης για κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες θα βλάψουν την Ελληνική οικονομία σε πληθώρα τομέων (εμπόριο, εξαγωγές, τουρισμό, κλπ). Η Ελλάδα πρέπει, να αξιοποιήσει την Ελληνική Προεδρεία προς το σκοπό αυτό, γιατί θα πληγούν οι οικονομίες, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Χωρών.
Όσον αφορά τον τουρισμό, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο 9μηνο του 2013 (Ιανουάριο – Σεπτέμβριο) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είχαμε αύξηση των Ρώσων τουριστών κατά 50% (!!!) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Πρόκειται, δηλαδή, για περίπου 1,4 εκ. Ρώσους που, το 2013, επισκέφθηκαν την χώρα μας και στήριξαν την ελληνική οικονομία με Μέση κατά Κεφαλή Δαπάνη ανά ταξίδι, 1.079€, ενώ οι τουρίστες από τις χώρες του Ευρώ ξόδεψαν 735,9€ και οι τουρίστες από τις χώρες της Ε.Ε. 670,1€, το 2012, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος".
Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ "... Εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ανέφεραν ότι ο τουρισμός προς την Χαλκιδική εκτιμάται πως θα παρουσιάσει μείωση της τάξεως του 15%, με προβλέψεις για μείωση του τουριστικού ρεύματος συνολικά για όλη την Ελλάδα από 10% έως 30%. Ως γνωστόν, οι αφίξεις Ρώσων τουριστών το 2013 υπερέβησαν το 1,4 εκατ. έναντι 1 εκατ. Το 2012 σημειώνοντας αύξηση 45,87%. Το τουριστικό συνάλλαγμα της χώρας μας το 2013 έφθασε τα 1,342 δις. ευρώ, αφού κάθε Pώσος τουρίστας ξοδεύει 1.079 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ η μέση κατανάλωση του τουρίστα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 670 ευρώ".
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους φορείς:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ (ΠΣΕ), 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΕΒΕ) 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΕΕΕ)/
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΤΕ) 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (HATTA) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΥΜΩΝ INCOFRUIT HELLAS 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΣΕΘ) 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΣΕΒΤ) 
ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΟΙΝΟΥ (ΕΔΟΑΟ) 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ 
ΕΝΩΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΟΦΑΕ 
ΟΑΕΠ

Εξαιρετική πρωτοβουλία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου