Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Γ. Καμίνης: «Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά και με αξιώσεις στη διεθνή τουριστική αγορά»


Η Αθήνα επιστρέφει δυναμικά στη διεθνή τουριστική αγορά, με αξιώσεις, με νέες προτάσεις, με εμπλουτισμένο τουριστικό προϊόν ενώ ταυτόχρονα, η πόλη εξελίσσεται και αναβαθμίζεται και σε επίπεδο υποδομών και αναπτυξιακών έργων. 
Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη του 2ου ετήσιου Travel Trade Athens 2014, του επαγγελματικού workshop που διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ) και το Athens Convention & Visitors Bureau σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Tour Operators Ευρώπης (ΕΤΟΑ). 
Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ύστερα από συστηματικές προσπάθειες και στοχευμένες πρωτοβουλίες τριών χρόνων, οι δράσεις της παρούσας δημοτικής αρχής αποδίδουν και πρόσθεσε ότι «χτίζουν την νέα εικόνα, μιας δυναμικής, ασφαλούς και φιλόξενης τουριστικής Αθήνας. Μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας που έχει μπει σε τροχιά θετικών προσήμων, διαθέτοντας τις προϋποθέσεις για να αναδειχτεί σε δημοφιλή τουριστικό και συνεδριακό προορισμό».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2014 κατεγράφη μία εντυπωσιακή αύξηση στις αφίξεις στην Αθήνα, σε ποσοστό 32,2% και πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων, φέτος, αναμένονται συνολικά 700.000 περισσότερες αφίξεις στην πρωτεύουσα. Αναφερόμενος στο φετινό, δεύτερο Travel Trade Athens, που διοργανώνεται στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, υπογράμμισε ότι έχει σημαντικά βελτιωμένους δείκτες, έναντι του περσινού, με 85 ξένους επαγγελματίες, από 22 χώρες και περίπου 170 ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις. 
Στο πλαίσιο των του workshop εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 2.000 συναντήσεις, μεταξύ των ξένων επαγγελματιών και εκπροσώπων της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Το Athens Convention & Visitors Bureau έχει ετοιμάσει ένα πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων και επισκέψεων σε σημεία και χώρους ενδιαφέροντος, με κύριο γνώμονα, να αποκομίσουν οι φιλοξενούμενοι επαγγελματίες μία όσο το δυνατόν πιο σφαιρική εμπειρία του προορισμού Αθήνα και να αναδειχθεί το μεγάλο φάσμα επιλογών και υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ο προορισμός – μια ολοκληρωμένη, δηλαδή, και αυθεντική εμπειρία για το τί προσφέρει η Αθήνα στον επισκέπτη της. Eπίσης, διοργανώνεται διεθνής διάσκεψη με θέμα την “Αστική Ανάπτυξη και τον Τουρισμό Πόλεων”, και τη συμμετοχή διακεκριμένων ξένων ομιλητών και αξιωματούχων, καθώς και σημαντικών παραγόντων του ελληνικού τουρισμού. 
Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι ο δήμος της Αθήνας έχει διαμορφώσει το δικό του στρατηγικό σχέδιο για την αναστροφή των συνεπειών της κρίσης και την επάνοδο στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη, το «Έργο Αθήνα», το οποίο αξιοποιεί αυτοτελείς, ευρωπαϊκούς πόρους 120 εκατομμύρια ευρώ, σε πρώτη φάση, για έργα και νέες επιχειρήσεις για την Αθήνα και όπως είπε ήδη υλοποιούνται δράσεις και υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα. Ειδικά για τον τουρισμό, η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου, έχει ωριμάσει και εξειδικεύσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας. Η στρατηγική αυτή στηρίζεται σε τέσσερις άξονες και προβλέπει την ολοκληρωμένη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας, τόσο σε επίπεδο παρεμβάσεων στην πόλη, όσο και σε επίπεδο παρεμβάσεων στοχευμένης προβολής στα κατάλληλα διεπιχειρησιακά κανάλια. Ήδη, για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2015, ωριμάζουν συγχρηματοδοτούμενα έργα για τον τουρισμό, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 7 εκατ. Ευρώ. «Είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης και συστηματικής προσπάθειας του δήμου και απότοκος γόνιμων συνεργασιών. Και όποιος δεν το αναγνωρίζει, δεν δημαγωγεί απλώς, βλάπτει την πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης και κατέληξε λέγοντας πως «όποιος επιθυμεί ένα δημιουργικό παρόν κι ένα δυναμικό μέλλον, ας στηρίξει έμπρακτα την συντονισμένη προσπάθεια για να αποκτήσει η Αθήνα τη θέση που της αξίζει, μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών και συνεδριακών προορισμών» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της ΕΑΤΑ κ. Γιώργος Μπρούλιας αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχουν για την τουριστική εικόνα και αγορά της Αθήνας διοργανώσεις όπως το Travel Trade Athens, καθώς συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη πλατφόρμας συνεργασιών και ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων. Από την άλλη πλευρά, λειτουργούν και ως ολοκληρωμένα ταξίδια εξοικείωσης προσφέροντας στους συμμετέχοντες ξένους επαγγελματίες την ευκαιρία να σχηματίσουν δική τους άποψη για το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο προορισμός τους επισκέπτες του. 
Τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων όσο και ο πρόεδρος της ΕΑΤΑ, υπογράμμισαν την σημασία της επιτυχημένης διεκδίκησης από την Αθήνα – κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Δήμου και του Athens Convention & Visitors Bureau - της διοργάνωσης του TBEX EUROPE, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πρόκειται για την ετήσια παγκόσμια συνάντηση bloggers και travel writers, μία εξαιρετικά σημαντική και πολύ απαιτητική διοργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας θα βρεθούν στην Αθήνα πάνω από 1.000 ξένοι blοggers, που διεκδίκησαν οι περισσότεροι ανταγωνιστές μας. Εκ μέρους του διεθνούς φορέα διοργάνωσης του TBEX, η Conference Director κα Mary Jo Manzanares, εξέφρασε την ικανοποίηση των συντελεστών του TBEX για το επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών στην Αθήνα, ανέφερε ότι το ενδιαφέρον συμμετοχής είναι, ήδη, έντονο και τόνισε τα μεγάλα πλεονεκτήματα προβολής που μπορεί να προσφέρει στην πόλη. 
 Το φετινό Travel Trade συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Την διοργάνωση υποστηρίζουν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Περιφέρεια Αττικής, πλατινένιος χορηγός είναι η Aegean Airlines, χρυσοί χορηγοί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο ΟΤΕ και η Cosmote και αργυροί χορηγοί η Aqua Vista Hotels, το Divani Caravel και η πόλη του Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου